1 kg csirkemell
1 vöröshagyma
10 dkg gomba
2 dl tejföl
1 dl főzőtejszín
2 evőkanál mustár
petrezselyemzöld
só, bors
olaj
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A felkockázott húst hozzákeverjük és addig pirítjuk, míg feldobja a levét. A gombát leszűrjük és hozzákeverjük, fűszerezzük és öntünk alá egy pici vizet. Fedő alatt puhára főzzük. A tejfölt, a tejszínt és a mustárt összekeverjük, mikor a hús puha, felöntjük vele. Pár percig főzzük, majd megszórjuk a petrezselyemzölddel és fogyaszthatjuk.
A megtisztított csirkemell szeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, meghintjük sóval. Egy tálba a forgatáshoz lisztet szórunk. Egy magasabb falú edényben bő olajat forrósítunk. A bun...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk. A megtisztított, megmosott húst kisebb szeletekre vágjuk. Olajon mindkét oldalukat néhány perc alatt elősütjük. Közben ízesítjük sóval, bor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. Egy tepsi aljára tesszük a vékony szalonnacsíkok felét, rátesszük a lisztben, tojásban...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított csirkemellet felkockázzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat: lisztet, keményítőt, sót, tojást, olajat, sütőport és a vizet. Ezekből az alapanyagokból sűrű mass...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes