1 egész csirkemell
3-4 db csiperke gomba
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db frissen facsart citrom leve
1 evőkanál paradicsom püré
2 evőkanál fűszerpaprika
1 evőkanál oregano
1.5 dl víz
2 dl tejszín
8 db koktélparadicsom
3 evőkanál petrezselyemzöld
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
A felkockázott vöröshagymát kevés olajon üvegesre párolom, majd hozzá adom a felcsíkozott csirkemellet, amit fehéredésig sütök.
Ezután hozzá adom a gombát, sózom, borsozom. Együtt párolom, amíg a gomba megpuhul.
Mikor kész, hozzá adom a fokhagymát, paradicsom pürét, a citrom levét és a fűszerpaprikát. Összekeverem és felöntöm a vízzel.
Pár perc párolás után kerül bele az oregano és a tejszín. Ezt összeforralom és addig főzöm, amíg sűrű nem lesz a szósz.
Utoljára kerül bele a paradicsom és a petrezselyemzöld.
Párat még forralok rajta, és kész is.
Tésztával találjuk.
1. A csirkéket megtisztítom, majd alaposan bedörzsölöm sóval, és állni hagyom legalább fél órát. 2. A zsemléket beáztatjuk ízlés szerint tejbe vagy vízbe. 3. A gombát és a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézSzálkásra vágom a hagymát: félbe, majd negyedbe, aztán szeletelés. A pulykamájat pedig csíkokra. Serpenyőbe öntöm az olajat, felforrósítom. Ezt az ételt végig telje...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kis szeletekre vágom. A hús aljáról leesik egy kis darab, na akkorára. Befűszerezem, tálba teszem és leöntöm joghurttal. Csak annyival, ami szépen bevonja a húst. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst átkenjük sóval és borssal, majd 2 evőkanálnyi mustárral és 1-2 órán át hűtőben pihentetjük. A vajat felmelegítjük, majd az apróra vágott hagymát és gombát megdinszteljük b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű