A piskótához:
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg cukor
4 db tojás
7 dkg finomliszt
2 evőkanál kakaó
6 g sütőpor
A krémhez:
2 dl tejszínhab
400 g tejföl
3 evőkanál porcukor
1 db kisebb citrom leve
A tetejére:
5 db kiwi
12 g színtelen tortazselé
A piskótához: a tojásokat ketté választjuk, a fehérjét a cukorral keményre vejük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olvasztott vajat. A végén fakanállal belekeverjük a sütőporral,és kakaóval elkevert lisztet.
20x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelve- tésztát beleöntve 200 C fokon kb. 25 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.
A krémhez: A tejszínt a cukorral keményre verjük, hozzákeverjük a tejfölt, majd a citrom levét. A tésztát visszatesszük a tepsibe, rákenjük a krémet, a kiwit vékonyra szeletelve a tetejére rakjuk, a tortazselét a tetejére simítjuk.
Néhány órára a hűtőbe tesszük.
A tészta hozzávalóit alaposan elkeverjük, két részre osztjuk, fóliába csomagoljuk és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap egy tepsis sütőpapírral kibélelünk (30x40 cm-es),...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéza tojássárgáját kikeverjük a cukorral a tojás fehérjét kemény habbá verjük..a sárgához hozzá adjuk a lisztet majd óvatosan beleforgatjuk a felvert habot...150 fokon 35 percig/ tű p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVízgőz felett felmelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot, a szódát, a kakaót, és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk. Ha kemény lenne, adjunk hozzá még 1-2 kan...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes