Családireceptkönyv.hu

Nyári madártej szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg háztartási keksz
2 csomag vaníliás pudingpor
9 dl tej
8 evőkanál cukor
2 teáskanál vaníliaaroma
2 dl habtejszín

A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
tejszínhab a díszítéshez

Elkészítés:


A pudingport, a tejet és a cukrot egy edénybe tesszük, a szokásos módon megfőzzük. Amikor elkészült, a vaníliaaromát is hozzákeverjük és hagyjuk kihűlni. A tejszínhabot felverjük. A kihűtött pudinghoz kavarjuk a habot, kanalanként adjuk hozzá, hogy ne essen össze. A kekszet három részre osztjuk. Egy 20 x 30-cm-es tepsibe teszünk egy réteg kekszet, a krém felét rákenjük, majd bevonjuk egy újabb réteg keksszel és a megmarad krémet a tetejére kenjük. A krémre kerül a maradék keksz. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a tetejére kenjük. A süteményt hűtőbe tesszük legalább 3 órára, de az sem baj, ha egész éjjel áll, hogy a keksz megpuhuljon. Tejszínhabbal tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gesztenye-alagút
Gesztenye-alagút

Egy őzgerincformát, frissentartó fóliával kibélelünk. A gesztenyét, a vajat, az aromát villával összetörjük, majd elektromos keverőgéppel egyneművé keverjük. Kanál segítségével,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Diétás eperhab
Diétás eperhab

Válaszd szét a szobahőmérsékletű tojások sárgáját és fehérjét. A tojássárgára nem lesz szükség: félreteheted a hagyományos sütikhez, készíthetsz belőle hajpakolást, vagy add a házi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Cappuccino szelet
Cappuccino szelet

A tésztát úgy készítjük, mint a piskótát. 24 × 34 cm-es tepsiben sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a pudingot a tejben megfőzünk, ha kihűlt, összekeverjük a habosra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk