Családireceptkönyv.hu

Nyári madártej szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg háztartási keksz
2 csomag vaníliás pudingpor
9 dl tej
8 evőkanál cukor
2 teáskanál vaníliaaroma
2 dl habtejszín

A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
tejszínhab a díszítéshez

Elkészítés:


A pudingport, a tejet és a cukrot egy edénybe tesszük, a szokásos módon megfőzzük. Amikor elkészült, a vaníliaaromát is hozzákeverjük és hagyjuk kihűlni. A tejszínhabot felverjük. A kihűtött pudinghoz kavarjuk a habot, kanalanként adjuk hozzá, hogy ne essen össze. A kekszet három részre osztjuk. Egy 20 x 30-cm-es tepsibe teszünk egy réteg kekszet, a krém felét rákenjük, majd bevonjuk egy újabb réteg keksszel és a megmarad krémet a tetejére kenjük. A krémre kerül a maradék keksz. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a tetejére kenjük. A süteményt hűtőbe tesszük legalább 3 órára, de az sem baj, ha egész éjjel áll, hogy a keksz megpuhuljon. Tejszínhabbal tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar albán krémes
albán krémes

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, belekeverjük a lisztet és a sütőport, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojások keményre vert habját. 170 fokosra előmelegítjük a sütő...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Közepes
share
Avatar Évi sütije
Évi sütije

Langyos tejbe a tojás sárgáját, a vaníliás cukrot, és a vajat összekeverjük. A fehérjéből habot verünk és azt is belekeverjük. A kiflit karikára vágjuk és kivajazott tálba tesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Márványos lepény
Márványos lepény

A tojást a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott zsír és a tejet. Alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejfölt. Jól kidolgozzuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Jugoszláv krémes
Jugoszláv krémes

A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk kétszer, 30 × 40 cm-es tepsiben. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük. A margarint és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk