1 kg sertésköröm
4 db sertésfül
1 db kisebb első csülök filézve (sertés)
5 db sertésfarok
0,5 db füstölt csülök csontozva
4 db petrezselyemgyökér
4 db sárgarépa
1 db zeller gumó
1 nagy fej vöröshagyma
10 db fokhagyma gerezd
5 db babérlevél
20 szem bors
1 kanál vegeta
2 ek só de meg kell kóstolni mivel van benne füstölt csülök is
Megpucoljuk a hozzávalókat és kisebb darabokra vágjuk, megmossuk, és feltesszük főni hideg vízbe. Amikor felforr akkor én ezt a levet leöntöm, és leöblítem az egész húst.
Újra hideg vízbe teszem fel főni, amikor felforr ha van habja akkor leszedem, beleteszem a megpucolt zöldségeket és sózom borsozom én még teszek hozzá vegetát is.
Lassan ép hogy gyöngyözzön, közben ellenőrzöm, hogy kell-e még só, készre főzöm kb. 3-4 óra. Ekkor kiszedem a húsokat,ha egy kicsit hűlt akkor kicsontozom, és tányérokra rakom, hogy mindenből legyen benne. A tányér aljára karikázok egy kicsit a főtt zöldségekből is.
A levét leszűröm és apróra vágott fokhagymával ízesítem kb. 5 gerezd. A levet rá szedem a tányérokra, és a tetejét megszórom egy kis őrölt borssal, és őrölt paprikával. Hidegre teszem. Másnap lehet fogyasztani.
A hozzávalókat összekeverjük forró olajban kisütjük, tejföllel tálaljuk
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze az összetevőket, a lisztet, az olajat, sót és a cukrot. A langyos vízbe morzsoljuk bele az élesztőt és adagoljuk lassan a tésztához és dagasszuk össze. Hagyjuk a tés...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyűhttps://www.nosalty.hu/recept/vadasmartas-borjuhussal-burgonyafankkal#comments https://streetkitchen.hu/tag/borju/ VIDEÓS https://www.nosalty.hu/recept/marhalabszar-vadasan
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot és a tejfölt összekeverjük és sűrű szövésű ruhába öntjük, majd szintén sűrű szövésű szűrőbe tesszük . Hűtőben 3 napig csöpögtetjük, majd kiöntjük tálkába. Minél tovább...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű