1 kg sertésköröm
4 db sertésfül
1 db kisebb első csülök filézve (sertés)
5 db sertésfarok
0,5 db füstölt csülök csontozva
4 db petrezselyemgyökér
4 db sárgarépa
1 db zeller gumó
1 nagy fej vöröshagyma
10 db fokhagyma gerezd
5 db babérlevél
20 szem bors
1 kanál vegeta
2 ek só de meg kell kóstolni mivel van benne füstölt csülök is
Megpucoljuk a hozzávalókat és kisebb darabokra vágjuk, megmossuk, és feltesszük főni hideg vízbe. Amikor felforr akkor én ezt a levet leöntöm, és leöblítem az egész húst.
Újra hideg vízbe teszem fel főni, amikor felforr ha van habja akkor leszedem, beleteszem a megpucolt zöldségeket és sózom borsozom én még teszek hozzá vegetát is.
Lassan ép hogy gyöngyözzön, közben ellenőrzöm, hogy kell-e még só, készre főzöm kb. 3-4 óra. Ekkor kiszedem a húsokat,ha egy kicsit hűlt akkor kicsontozom, és tányérokra rakom, hogy mindenből legyen benne. A tányér aljára karikázok egy kicsit a főtt zöldségekből is.
A levét leszűröm és apróra vágott fokhagymával ízesítem kb. 5 gerezd. A levet rá szedem a tányérokra, és a tetejét megszórom egy kis őrölt borssal, és őrölt paprikával. Hidegre teszem. Másnap lehet fogyasztani.
A lucfenyő fiatal hajtásaiból készítjük, amikor a fenyőhajtások még nem fásultak el. Ilyenkor nagyon magas a C-vitamin és a terpentin tartalmuk. A terpentin a legerősebb természete...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz pillekönnyű vajas-sajtos pogácsa elkészítéséhez az élesztőt a meglangyosított tejben, a cukorral és 2 evőkanál liszttel felfuttatjuk (kovászt készítünk). A maradék kétféle liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször az élesztőt futtatjuk fel. Figyeljünk arra, hogy teljesen sima legyen, egy pici gumó se legyen benne. A lisztbe belekeverjük a sót, majd a közepébe mélyedést készítünk, és...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűA gombócokhoz a húst ízesítjük sóval, borssal, az áttört fokhagymával. A kisebb fej vöröshagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Ezt is a darál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű