50 dkg csiperke gomba
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál pirospaprika
1 evőkanál pirosarany
1 db paprika
1 db paradicsom
1 kiskanál só
1 csipet bors
150 ml tejföl
2 evőkanàl liszt
Petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj
1 csomag virsli
víz
A gombát össze daraboljuk, laskára vágjuk. A hagymát megpucoljuk pici kockákra vágjuk.
Olajon üvegesre pároljuk a hagymát. Félre húzzuk rátesszük a pirospaprikát. Felöntjük a vízzel. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, amit előtte kockára vágtunk. Össze főzzük.
Beletesszük a gombát sózzuk, borsozzuk beletesszük a pirosaranyat is.
Miután a gomba megpuhult bele tesszük a karikára vágott virslit.
Habarást készítünk.
Készre főzzük. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel.
Tarhonyával, nokedlivel, tésztával tálaljuk.
szórjuk, az élesztőt felfuttatjuk egy kevés tejben. A liszt közepén egy nagyobb mélyedést csinálunk a tojásokat egyenként feltörjük és a liszthez öntjük. hozzá adjuk a sót és a kef...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük, majd krumplinyomón áttörjük. Belekeverjük a beáztatott, majd kinyomkodott zsemléket és az egész tojást. Ízlés szerint fűszerezzük, majd jól összegyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 12 órás kovász készítése, sütés előtti napon. Egy tálban fakanállal, mint a galuskatésztát, 3-4 perc alatt simára kell keverni. Beborítani, letakarni, hogy ne cserepesedjen m...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Nehéz