menu

Családireceptkönyv.hu

Lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt,
2 szem burgonya (20 dkg)
1 tojás,
2 evőkanál étolaj,
1 teáskanál só
3 dkg élesztő,
1 mokkáskanál cukor,
kb. 3 dl langyos tej,
olaj a sütéshez

Elkészítés:


A krumplit megfőzzük és összetörjük. 1 dl langyos tejben, a cukor hozzáadásával az élesztőt felfuttatjuk. Kimérjük a lisztet és a közepébe öntjük a kovászt és a többi hozzávalót, valamint annyi langyos tejet, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, letakarjuk és 1 órát állni hagyjuk. Amikor megkelt a tésztánk, akkor lisztezett deszkán kinyújtjuk és tenyérnyi darabokra vagdossuk. Hagyjuk még állni 20-25 percet, majd kézzel kicsit kihúzzuk és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Fogyaszthatjuk fokhagymával, vagy tejföllel megkenve, reszelt sajttal megszórva.

Lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zabpalacsina
Zabpalacsina

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Spárga főszakács módra
Spárga főszakács módra

A spárgát megfőzzük és lecsurgatjuk, majd vajjal kikent tűzálló tálban szétterítjük. A vajban aranysárgára pirítunk annyi morzsát, amennyit felvesz, megsózzuk, és egyenletesen elo...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kocsonya
Kocsonya

1. A sertésbőrt ,csülköt, körmöt több lében is alaposan megmossuk; a fokhagymát megpucoljuk. 2. Az alaposan megtisztított hozzávalókat odatesszük főni annyi vízben, hogy ha a fel...

Elkészítési idő: 120
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi májas felvágott
Házi májas felvágott

A májat kockára vágtam, az apróra vágott hagymát az olajon, üvegesre pároltam, hozzáadtam a májat, készre sütöttem, majd kihűtöttem. A zsemlét apróra felkockáztam, világosra pirí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk