1,5 l tej
15 dkg cukor
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
A tojásokat válaszd ketté.
A sárgákat a cukorral keverd habosra, majd folytonos kevergetés mellett öntsd a forró tejbe.
A fehérjéket verd kemény habbá, és mikor forr a vaníliás cukros tej, vizes kanállal kis halmokat eressz bele. Mindkét oldalukat főzd meg a habgombócoknak, majd a tejjel együtt hűtsd le őket.
Ha sűrűbbre szeretnéd a tejes részt készíteni, tegyél bele egy evőkanál lisztet, és úgy forrald fel.
Hidegen tálald.
Tésztát összegyúrás után 1/2 órát pihentetni hűvösön. Nagy méretű pogácsaszaggató egyik oldalát összenyomva csepp alakot képzünk, és ezzel szúrjuk ki a mintát. A tésztát én mivel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levétől, majd összekeverjük a citrom levével, a cukorral és a fűszerekkel. Hozzáöntjük a bort, és addig pároljuk, amíg elfő az össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAngol alma torta A lisztet a vajjal morzsold össze, és önts bele annyi vizet, hogy félkemény tésztát kapj. Tedd hűtőbe, és pihentesd fél órát. Az almát kockázd fel, és a szegfűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű