30 dkg vaníliás keksz
10 dkg vaj
3 evőkanál tejszínhab
1 evőkanál porcukor
3 tasak vaníliás cukor
A krémhez:
20 dkg mascarpone
40 dkg tehéntúró
3 evőkanál natúr joghurt
4 evőkanál porcukor
4 evőkanál darált dió
3 tasak vaníliás cukor
2 dl habtejszín
A díszítéshez:
5 dkg dió
csokoládéöntet
karamellöntet
A kekszet apróra tördeljük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat és a cukrot, a vaníliás cukrot, majd a habot és robotgéppel összedolgozzuk. Ezt követően sütőformába, vagy egy nagyobb tálba simítjuk. A mascarponét és a túrót egy tálba tesszük és belekeverjük a joghurtot, robotgéppel összedolgozzuk. Mikor krémessé vált hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a diót is, majd újra összedolgozzuk. A habtejszínt felverjük és a felét hozzákeverjük a krémhez, majd az egészet rásimítjuk a kekszes alapra. A maradék habbal bevonjuk és dióval, illetve az öntetekkel díszítjük. Lehűtjük és ezt követően kínálhatjuk
Süssünk két piskótát, egy simát és egy kakaósat. Ha kihűltek kockázuk fel. A mazsolát áztassuk rumaromába. Vágjuk durvára a diót. Készítsük el az önteteket. A sárga krémhez keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt futtassuk fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott adjuk a többi hozzávalóhoz. A tejet fokoza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát 2 fele osztjuk, tepsi méretűre nyújtjuk, (kicsit nagyobbra is lehet, mert összeugrik sülés közben), tepsi hátán kisütjük. Ha kihűlt, egyik lapot szeletekre vágju...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűElőször az őzgerinc formát kibélelünk sütőpapírral. - A babapiskótákat eltörjük ketté. { kb. 100 g -ot } A tejben sűrűre főzzük a pudingot, cukrot, rumaromát, margarint +a m...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű