30 dkg vaníliás keksz
10 dkg vaj
3 evőkanál tejszínhab
1 evőkanál porcukor
3 tasak vaníliás cukor
A krémhez:
20 dkg mascarpone
40 dkg tehéntúró
3 evőkanál natúr joghurt
4 evőkanál porcukor
4 evőkanál darált dió
3 tasak vaníliás cukor
2 dl habtejszín
A díszítéshez:
5 dkg dió
csokoládéöntet
karamellöntet
A kekszet apróra tördeljük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat és a cukrot, a vaníliás cukrot, majd a habot és robotgéppel összedolgozzuk. Ezt követően sütőformába, vagy egy nagyobb tálba simítjuk. A mascarponét és a túrót egy tálba tesszük és belekeverjük a joghurtot, robotgéppel összedolgozzuk. Mikor krémessé vált hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a diót is, majd újra összedolgozzuk. A habtejszínt felverjük és a felét hozzákeverjük a krémhez, majd az egészet rásimítjuk a kekszes alapra. A maradék habbal bevonjuk és dióval, illetve az öntetekkel díszítjük. Lehűtjük és ezt követően kínálhatjuk
A citromot lereszeljük a levét kinyomjuk.A liszeta sötőporral és a keményítővel összekeverjük. A margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a citomhéját és levét valamin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat vagy margarint felolvasztjuk, kikeverjük a cukorral, egyesével hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet, sót, sütőport, kókuszreszeléket összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük meg a tejet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt, hagyjuk 20 percet állni. A lisztet szitáljuk egy tálba, öntsük hozzá az élesztős tejet, beletesszük a puha vajat is és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kisebb tepsit kibélelünk 2 lap rétestésztával, meglocsoljuk olvasztott margarinnal. A tojásokat felverjük, összekeverjük a túróval, a tejföl felével, a margarin felével, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű