2 kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
1 db hegyes-erős paprika
3 evőkanál cukor
ecet
só
A megmosott uborkákat legyaluljuk, a fokhagymát fokhagymapréssel kinyomjuk, tálban összekeverjük 1 evőkanál sóval, majd állni hagyjuk, amíg levet ereszt.
A cukrot egy pohárba tesszük, ráöntünk annyi ecetet, hogy ellepje, majd felengedjük hideg vízzel, és időnként megkeverjük, hogy a cukor teljesen elolvadjon.
A paprikát vékony karikákra szeljük, enyhén besózzuk (a magházat célszerű kivenni).
Az uborkából kinyomkodjuk a felesleges levet, elkeverjük a zöldpaprika karikákkal, majd ráöntjük a levet
Célszerű tálalásig hűtőben tárolni.
Díszíthető egy csipet pirospaprikával, esetleg kávéskanálnyi tejföllel (utóbbi nálam nem fordul elő!)
a túrót a vajjal kikavarjuk,+ a pirospaprikát + az apróra vágott hagymát + -az apróra metélt zöld kaprot és izlés szerint megsózzuk körözöttet készitünk -egy szelet sonkát megke...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200 °C hőmérsékletre A sajtot kivesszük a dobozából, a dobozt 1-2 percre vízbe áztatjuk. Visszatesszük bele a kicsomagolt sajtot. A tetejét megszurkáljuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zöldségeket megtisztítjuk, a káposztát egész vékony csíkokra vágjuk, a sárgarépát a reszelő nagy lyukán lereszeljük, a kettőt összekeverjük. A porcukrot egy tálba szórjuk, elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz avokádót pépesítjük, ízesítjük sóval, citromlével, szétnyomott fokhagymával. A több zöldséget kockára vágjuk, és összekeverjük az avokádó krémmel. Minél színesebb, annál job
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű