2 kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
1 db hegyes-erős paprika
3 evőkanál cukor
ecet
só
A megmosott uborkákat legyaluljuk, a fokhagymát fokhagymapréssel kinyomjuk, tálban összekeverjük 1 evőkanál sóval, majd állni hagyjuk, amíg levet ereszt.
A cukrot egy pohárba tesszük, ráöntünk annyi ecetet, hogy ellepje, majd felengedjük hideg vízzel, és időnként megkeverjük, hogy a cukor teljesen elolvadjon.
A paprikát vékony karikákra szeljük, enyhén besózzuk (a magházat célszerű kivenni).
Az uborkából kinyomkodjuk a felesleges levet, elkeverjük a zöldpaprika karikákkal, majd ráöntjük a levet
Célszerű tálalásig hűtőben tárolni.
Díszíthető egy csipet pirospaprikával, esetleg kávéskanálnyi tejföllel (utóbbi nálam nem fordul elő!)
Reis garen. Den Tunfisch gut abtropfen lassen. Die Zwiebeln, Gewürzgurken und Tomaten in feine Würfel schneiden. Die Mayonnaise mit einem Schluck Gurkenwasser cremig aufschlagen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst bekenjük tabasco szósszal és egy öntöttvas grillserpenyőben zsiradék nélkül megsütjük. A zöldségeket tetszés szerint felaprítjuk, majd egy nagyobb tálba tesszük. A jog...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: NehézA káposztát csíkokra vágjuk, hozzáadjuk az apróra vágott uborkát, paradicsomot, paprikát, majd a lecsepegtetett kukoricát. Elkeverjük, sózzuk és borsozzuk. A tejfölt a majonézzel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézPreheat oven to 350 degrees F. Using a peeler, peel zucchini into strips. Discard ones that are too thin. In a large pan, add spinach and top with olive oil. Cook on medium-high...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű