2 kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
1 db hegyes-erős paprika
3 evőkanál cukor
ecet
só
A megmosott uborkákat legyaluljuk, a fokhagymát fokhagymapréssel kinyomjuk, tálban összekeverjük 1 evőkanál sóval, majd állni hagyjuk, amíg levet ereszt.
A cukrot egy pohárba tesszük, ráöntünk annyi ecetet, hogy ellepje, majd felengedjük hideg vízzel, és időnként megkeverjük, hogy a cukor teljesen elolvadjon.
A paprikát vékony karikákra szeljük, enyhén besózzuk (a magházat célszerű kivenni).
Az uborkából kinyomkodjuk a felesleges levet, elkeverjük a zöldpaprika karikákkal, majd ráöntjük a levet
Célszerű tálalásig hűtőben tárolni.
Díszíthető egy csipet pirospaprikával, esetleg kávéskanálnyi tejföllel (utóbbi nálam nem fordul elő!)
A céklát felkockázzuk és megfőzzük, közben elkészítjük az öntetet, és lereszeljük az almát, összevegyítjük, és egy órát hűtjük, hogy az ízek összeérjenek.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellert meghámozom, majd naglukú sajtreszelőn lereszelem. Egy serpenyőben, az olivaolajjal éppen hogy csak megpárolom, hogy még roppanós legyen, hozzá adom a reszelt fokhagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük, a fokhagymás tejbe áztatjuk, és kb. 1 órát a hűtőben hagyjuk. Ezt előző este is megtehetjük, annál jobb. Közben a mirelit zöldségeket megpároljuk, k...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűEgy káposztának kikapjuk a torzsáját, majd csíkokra vágva beletesszük egy tálba. Vékonyra vágott sárgarépát adunk hozzá. A sót és a cukrot rászórjuk, hagyjuk állni pár percig. Össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű