Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Indiai csicseriborsó


Írta:

Elk. idő: Kb.fél óra
Adag: 1-2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 kisüveg főtt csicseriborsó
- 1 evőkanál zsíradék
- paradicsompüré
- víz
- tikka massala alappor
- kókusztejszín (ennek hiányában sima főzőtejszín)

Elkészítés:


Az evőkanál zsíradékot megolvasszuk, rádobjuk a csicseriborsót. Eközben az alapport a vízzel összekeverjük,rakunk bele paradicsompürét és tejszínt majd az egészet jól elkeverjük. Ráöntjük a csicseriborsóra és kb 15 percig főni hagyjuk. Néha kevergessük meg. Tetszés szerint bulgur,quinoa,köles,rizs belefoőzhető de anélkül is finom. Esetemben kevés kölessel készült.

Trükkök, tippek, praktikák:


A csicseriborsó helyett hússal is készíthetjük.

Eredeti recept nekem másik alappal készült de hasonlóan jártam el,csak arányaiban változtattam kicsit: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2016/09/indiai-csicseriborso-vegan-chana-masala.html

Indiai csicseriborsó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tészta Paradicsomos Húsgolyóval
Tészta Paradicsomos Húsgolyóval

A darált húshoz kavarjuk a hozzávalókat ,jól kidolgozzuk ,ha túl lágy még adunk hozzá kevés kenyérmorzsát -vizet teszünk forralni a tésztának, külön edénybe a húsgolyóknak -amíg...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Hortobágyi vegyes ragú
Hortobágyi vegyes ragú

.Olajon az apróra vágott hagymát pirítsd meg. Add hozzá a felkockázott zöldpaprikát, paradicsomot. Rakd rá az apróra vágott marhalábszárat, sózd, borsozd, fokhagymázd. Pirítsd olya...

Elkészítési idő: 1,10 óra
Nehézség: Könnyű
share
Hússal töltött krumpli
Hússal töltött krumpli

A krumplikat megtisztítjuk, tetejét és alját is levágjuk, hogy meg tudjanak állni a talpukon. A felső darabkákat félretesszük, ezek lesznek töltés után a kalapok. A belsejüket teás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anikó
Spenótos-sonkás penne
Spenótos-sonkás penne

1. A tésztát kifőzzük "al dente" állagúra. 2. A lisztet kikeverjük a tejszínnel, a reszelt fokhagymával, fűszerekkel, a krémsajttal, tojással, majd hozzáadjuk a vékony csíkok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk