- 1 kisüveg főtt csicseriborsó
- 1 evőkanál zsíradék
- paradicsompüré
- víz
- tikka massala alappor
- kókusztejszín (ennek hiányában sima főzőtejszín)
Az evőkanál zsíradékot megolvasszuk, rádobjuk a csicseriborsót. Eközben az alapport a vízzel összekeverjük,rakunk bele paradicsompürét és tejszínt majd az egészet jól elkeverjük. Ráöntjük a csicseriborsóra és kb 15 percig főni hagyjuk. Néha kevergessük meg. Tetszés szerint bulgur,quinoa,köles,rizs belefoőzhető de anélkül is finom. Esetemben kevés kölessel készült.
A csicseriborsó helyett hússal is készíthetjük.
Eredeti recept nekem másik alappal készült de hasonlóan jártam el,csak arányaiban változtattam kicsit: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2016/09/indiai-csicseriborso-vegan-chana-masala.html
A darált húshoz kavarjuk a hozzávalókat ,jól kidolgozzuk ,ha túl lágy még adunk hozzá kevés kenyérmorzsát -vizet teszünk forralni a tésztának, külön edénybe a húsgolyóknak -amíg...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes.Olajon az apróra vágott hagymát pirítsd meg. Add hozzá a felkockázott zöldpaprikát, paradicsomot. Rakd rá az apróra vágott marhalábszárat, sózd, borsozd, fokhagymázd. Pirítsd olya...
Elkészítési idő: 1,10 óra Nehézség: KönnyűA krumplikat megtisztítjuk, tetejét és alját is levágjuk, hogy meg tudjanak állni a talpukon. A felső darabkákat félretesszük, ezek lesznek töltés után a kalapok. A belsejüket teás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztát kifőzzük "al dente" állagúra. 2. A lisztet kikeverjük a tejszínnel, a reszelt fokhagymával, fűszerekkel, a krémsajttal, tojással, majd hozzáadjuk a vékony csíkok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű