- 1 kisüveg főtt csicseriborsó
- 1 evőkanál zsíradék
- paradicsompüré
- víz
- tikka massala alappor
- kókusztejszín (ennek hiányában sima főzőtejszín)
Az evőkanál zsíradékot megolvasszuk, rádobjuk a csicseriborsót. Eközben az alapport a vízzel összekeverjük,rakunk bele paradicsompürét és tejszínt majd az egészet jól elkeverjük. Ráöntjük a csicseriborsóra és kb 15 percig főni hagyjuk. Néha kevergessük meg. Tetszés szerint bulgur,quinoa,köles,rizs belefoőzhető de anélkül is finom. Esetemben kevés kölessel készült.
A csicseriborsó helyett hússal is készíthetjük.
Eredeti recept nekem másik alappal készült de hasonlóan jártam el,csak arányaiban változtattam kicsit: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2016/09/indiai-csicseriborso-vegan-chana-masala.html
A burgonyát és a brokkolit sós vízben megfőzzük, ezután felszeleteljük és egy kiolajozott, hőálló edénybe tesszük. A hagymát kevés olajban megdinszteljük és hozzáadjuk a felszelete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztát kifőzőm. tejfől+tojás s.+reszelt sajt felével össze keverem+sonka+fűszerek+összekeverem a tésztával+sütőbe+sajt :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA melleket hegyes, éles késsel felszúrjuk, majd megtöltjük a megtisztított spárgákkal. Sózzuk, borsozzuk. Néhány perc alatt elősütjük olívaolaj és vaj keverékén. Ezután tűzálló tál...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy serpenyőben olajat hevítünk, és megpároljuk rajta a finomra aprított hagymát. Rádobjuk az apró kockára vágott kaliforniai paprikát, gyorsan lepirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű