3 evőkanál olaj,
1 citrom leve (vagy 1 kanál ecet),
1 kávéskanál cukor,
késhegynyi só,
késhegynyi édes fűszerpaprika,
1 kávéskanál mustár,
35 dkg édes, puha, lehetőleg rózsaszínű/lila (nem kék) hagyma vagy ugyanannyi fiatal hagyma.
A megtisztított hagymát megmossuk, gyökér-részét éles késsel, kúpalakban kivágjuk. A hagymát vékony karikára vágjuk. Enyhén megsózzuk, megcukrozzuk.
Az olajat a citrom kicsavart, leszűrt levével, a mustárral, paprikával jól összekeverjük, a hagymára öntjük, óvatosan elkeverjük. Ha citrom helyett ecetet használunk, 1-2 kanál vízzel hígítsuk az ecetet.
Fogyasztás előtt jól behűtjük.
Die Nudeln in Salzwasser bissfest kochen und abgießen. Eier hart kochen. Währenddessen die Zwiebel fein schneiden. Paprika und Käse würfeln. Alles mit dem Mais (mit dem Wasser aus...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz őszibarackot kimagozzuk, szeletekre vágjuk, és forró olívaolajjal bekent kontakt grillre rakjuk 2-3 percig, míg a benne lévő gyümölcscukor megkaramellizálódik, ezáltal csíkokat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A savanyú káposztát apróra , a retket, az uborkát és a hagymát szép vékony karikára vágjuk 2. Az uborkát picit besózzuk és hagyjuk, amíg levet ereszt, akkor kinyomkodjuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók 1 kg aprószemű burgonya 1 fej salotta hagyma 5 tojás 5 dl tejföl 2 dl joghurt vagy kefír 2 kávéskanál dijoni mustár, lehet csípős is olívaolaj ízlés szeri...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű