4 db M-es tojás
- 10 dkg por eritrit
- 8 dkg darált mák
- 2 ek. citromlé
- csipet só
- fél tk. szódabikarbóna
- min. 80%-os étcsoki ízlés szerint
- 3 ek. kókuszolaj
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval és a szódabikarbónával, a sárgákat pedig krémesre keverjük a citromlével és a kókuszolajjal.
A két masszát összeöntjük, óvatosan hozzáadjuk az édesítőt és a mákot, majd óvatosan egyneművé keverjük egy szilikonos lapát segítségével.
Szilikonlappal bélelt tepsibe öntjük, gazdagon megszórjuk a csokikockákkal ( kb. 1 x 1 cm – es darabkák ) és 180 Celsius – fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Alul – felül fokozatot használtam, hogy egyenletesen süljön, a tepsi mérete 20 x 30 cm.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a vizet. A hozzávalókat jól elkeverjük és a tojáshabot...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesHúsz deka cukrot a tojásokkal meg a vajjal állandóan keverve addig főzzük, amíg az első buborékok meg nem jelennek benne. Ekkor a tűzről levesszük, és helyébe egy másik lábasban ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 40 dkg cukrot 2 dl vízzel és 2 kanál kakaóval felforralunk, beleolvasztunk 15 dkg vajat,10 dkg mazsolát, és 0,5 kg megtört vagy darált (fele tört-fele darált) kekszet. 2. Ru...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítse elő a sütőt 180 F-ra (350 C), és zsírozzon meg egy 12 csésze (3 L) kötegelt serpenyőt. 2. Szitálja a lisztet, a kristálycukrot, a 2½ teáskanál (7,5 g) sütőport, a s...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes