4 db M-es tojás
- 10 dkg por eritrit
- 8 dkg darált mák
- 2 ek. citromlé
- csipet só
- fél tk. szódabikarbóna
- min. 80%-os étcsoki ízlés szerint
- 3 ek. kókuszolaj
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval és a szódabikarbónával, a sárgákat pedig krémesre keverjük a citromlével és a kókuszolajjal.
A két masszát összeöntjük, óvatosan hozzáadjuk az édesítőt és a mákot, majd óvatosan egyneművé keverjük egy szilikonos lapát segítségével.
Szilikonlappal bélelt tepsibe öntjük, gazdagon megszórjuk a csokikockákkal ( kb. 1 x 1 cm – es darabkák ) és 180 Celsius – fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Alul – felül fokozatot használtam, hogy egyenletesen süljön, a tepsi mérete 20 x 30 cm.
A sajton kívül a hozzávalókat összegyúrjuk, folpacktba csomagoljuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Ezután lisztezett felületre borítjuk, vastag ujjnyira nyújtjuk a tésztát, majd t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formáb...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA KÖLEST háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük pici sóval, miután megfőtt elkeverjük benne a vajat. Hagyjuk picit hűlni. A tojásokat addig szétválasztjuk. A sárgákat felverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűcukrot, lekvárt, rumos vizet, a mazsolával feltesszük főni. Kevergetjük és ha a cukor elolvad, a mazsola megduzzad, levesszük a tűzről és a kakaóport hozzákeverjük. A babapiskó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű