menu

Családireceptkönyv.hu

mignon máz /főzött/


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók egy 24 cm-es torta bevonásához

500 g kristálycukor
250 ml víz
1 teáskanál 20%-os ecet
15 perc főzés

.






Áttöltjük az egészet egy tálba és folyamatosan keverjük, amíg langyosra nem hűl a máz. Nem kell nagyon erőteljes mozdulatokkal keverni.
Kezdéskor így néz ki.




Majd 5-6 perc keverés után elkezd picit sűrűsödni és fehéredni.






Újabb 5-6 perc után eléri a kívánt állagot. Ha fehér mázat szeretnénk, kész is vagyunk, mehet a torta tetejére vagy bevonhatjuk vele a mignont, stb.
Ha színes mázat szeretnénk, egy-két csepp ételfestékkel színezhetjük is, ez látható a lap tetején lévő fotón.
A bevonás után kevesebb, mint egy óra alatt a mázunk teljesen megszilárdul.





Ez a mennyiség (az eredeti receptben szereplő adag fele) egy 24 cm-es torta bevonására éppen elég.
Ha mignon vagy sütemény bevonására használjuk, az eredeti adaggal dolgozzunk (500 g cukor/250 ml víz/1 teáskanál ecet).
Ebben az esetben a főzési idő nem 10 hanem 15 perc!

Elkészítés:


Lábosba mérjük a hozzávalókat és felforraljuk. Forrástól számított 15 percig kis lángon főzzük tovább, éppen csak gyöngyözzön a szirup.
Áttöltjük az egészet egy tálba és folyamatosan keverjük, amíg langyosra nem hűl a máz. Nem kell nagyon erőteljes mozdulatokkal keverni.
Majd 5-6 perc keverés után elkezd picit sűrűsödni és fehéredni.
Újabb 5-6 perc után eléri a kívánt állagot. Ha fehér mázat szeretnénk, kész is vagyunk, mehet a torta tetejére vagy bevonhatjuk vele a mignont, stb.
Ha színes mázat szeretnénk, egy-két csepp ételfestékkel színezhetjük is, ez látható a lap tetején lévő fotón.
A bevonás után kevesebb, mint egy óra alatt a mázunk teljesen megszilárdul.

mignon máz /főzött/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Beatrix
Ketogén palacsinta
Ketogén palacsinta

A hozzávalókat összekevertem, serpenyőben egy kis vajon/zsíron/olajon közepes lángon megsütöttem mindkét oldalát. A láng fokozatára érdemes ügyelni, mert magas lángon nyersebb ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Francia palacsinta
Francia palacsinta

tejet felforrósítjuk, majd lehúzzuk a tűzről. A vaníliarudat kettévágjuk, a magjait kikaparjuk, a tejhez adjuk a magokat és a rudat, és hagyjuk langyosra hűlni. A tojásokat egy...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Citrusos tiramisu
Citrusos tiramisu

A mascarponét és a porcukrot robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom és a lime reszelt héját és kifacsart levét. Kemény habbá verjük a tejszínt, és óvatosan hozzák...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anett
Palacsinta 2.
Palacsinta 2.

1. A tojásokat felverem egy tálban 2. Hozzáadom a lisztet, majd a tejet és a szódát 3. Hozzáadom a sót és cukrot 4. Belekeverem az olajat 5. Pihenni hagyom fél órát

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk