Hozzávalók egy 24 cm-es torta bevonásához
500 g kristálycukor
250 ml víz
1 teáskanál 20%-os ecet
15 perc főzés
.
Áttöltjük az egészet egy tálba és folyamatosan keverjük, amíg langyosra nem hűl a máz. Nem kell nagyon erőteljes mozdulatokkal keverni.
Kezdéskor így néz ki.
Majd 5-6 perc keverés után elkezd picit sűrűsödni és fehéredni.
Újabb 5-6 perc után eléri a kívánt állagot. Ha fehér mázat szeretnénk, kész is vagyunk, mehet a torta tetejére vagy bevonhatjuk vele a mignont, stb.
Lábosba mérjük a hozzávalókat és felforraljuk. Forrástól számított 15 percig kis lángon főzzük tovább, éppen csak gyöngyözzön a szirup.
Áttöltjük az egészet egy tálba és folyamatosan keverjük, amíg langyosra nem hűl a máz. Nem kell nagyon erőteljes mozdulatokkal keverni.
Majd 5-6 perc keverés után elkezd picit sűrűsödni és fehéredni.
Újabb 5-6 perc után eléri a kívánt állagot. Ha fehér mázat szeretnénk, kész is vagyunk, mehet a torta tetejére vagy bevonhatjuk vele a mignont, stb.
Ha színes mázat szeretnénk, egy-két csepp ételfestékkel színezhetjük is, ez látható a lap tetején lévő fotón.
A bevonás után kevesebb, mint egy óra alatt a mázunk teljesen megszilárdul.
A lisztet, cukrot, sütőport összekeverjük. A kizsírozott tepsibe a fele lisztet belehintjük. A margarint rá kockázzuk, majd a túrót ráhintjük, megszórjuk vaníliás cukorral és cit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTejberizst csinálunk úgy hogy a rizshez először a vízet öntjük majd a tejet és kp. láng mellett főzzük, rizottó állagúnak kell lennie. Forrón hozzátesszük a cukrot. Tojásból lisztb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabkekszet ledaráljuk, a vajat felolvasztjuk és összekeverjük a kekszmorzsával. Egy tetszőleges méretű tortaformát (én 24 és 26 cm-es formát szoktam használni) kibélelünk sütőpa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát megmossuk (átnézzük, hogy ne legyenek benne esetleg kocsánydarabok), majd 5-7 percre forró vízbe áztatjuk. Miközben a mazsola ázik, ledaráljuk a diót. Egy nagy tálba k...
Elkészítési idő: 60-120 perc Nehézség: Nehéz