menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkemell baconbe – a fokhagyma és a fűszerek


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csirkemell
18 szelet bacon
6 gerezd fokhagyma
1 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanálnyi csirkefűszer
só, bors
olívaolaj

Elkészítés:


A húst felszeleteljük és átkenjük a sóval és borssal. A zúzott fokhagymát belekeverjük a paradicsomszószba és adunk hozzá 5-6 evőkanál olajat is, fűszerezzük és átkenjük vele a húsokat. Ezt követően baconbe csomagoljuk mindegyiket. Az átkenés nem csak a jó íz miatt fontos, így a bacon rátapad a húsokra és nem bomlik ki a sütőben. A becsomagolt húsokat kiolajozott tepsibe tesszük és 180 fokon sütjük 30-35 percen át. Meg is fordítjuk, hogy minden oldaluk egyenletesen átsüljön.

Csirkemell baconbe – a fokhagyma és a fűszerek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
TEJSZÍNES SÁRGARÉPÁS CSIRKEMELLCSÍKOK BULGURRAL
TEJSZÍNES SÁRGARÉPÁS CSIRKEMELLCSÍKOK BULGURRAL

Az olajon megfuttatjuk a felaprított vöröshagymát, a julienre vágott sárgarépát. Fedő alatt félkészre pároljuk, majd rádobjuk a csirkemell csíkokat és együtt főzzük tovább. Fűsze...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csirkeszárny pörkölt,tarhonyával és káposzta salátáv
Csirkeszárny pörkölt,tarhonyával és káposzta salátáv

14 db csirke szárny,,1 nagy fej kockára vágott hagymát,4 gerezd fokhagymát,üvegesre párolok,majd 2 evőkanál lecsót adok hozzá,,bele teszem a csirke szárnyat,meg szórom piros paprik...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Rakott fokhagymás párizsi szelet
Rakott fokhagymás párizsi szelet

A csirkemellett szeletekre vágjuk és párizsiasan kisütjük olajban. Lisztbe-tojásba mártjuk sütés előtt. Egy nagy jénai aljában eloszlatjuk a kaikára vágott hagyát és a kisütött...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Csirkemell császárok módjára
Csirkemell - Csirkemell császárok módjára

1. A csirkemellet úgy csontozom ki, hogy egyforma szép nagy 4 húsdarabot kapjak. 2. Húskalapáccsal enyhén megveregetem, majd megsózom. 3. A felforrósított olajon épp csak f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk