menu

Családireceptkönyv.hu

kırmızı mercimek çorbası


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kávéscsészényi vörös lencse
1 fej vörös hagyma
1 db sárgarépa
1 kis cukkini
kevés zeller
2 evőkanál sűrű, natúr paradicsompüré
2 teáskanál szárított fodormenta
petrezselyem
1 csipet darált fekete bors
1 csipet csípős darált pirospaprika
kevés citromlé
olíva olaj

Elkészítés:


A vörös lencsét áztasd be 10 percre forró vízbe. Az apróra vágott hagymát olíva olajon pirítsd meg, közben reszeld le a sárgarépát és ezt is öntsd a hagymára. Együtt párold őket 5-10 percig. A sűrített paradicsomot kevés vízzel keverd el, majd szűrd le a lencsét és öntsd az edénybe a paradicsomlével együtt. Sózd, borsozd és tedd rá a piros paprikát is. Öntsd föl 1-1,5 liter forró vízzel (a víz mennyisége attól függ, mennyire szeretnél sűrű levest) majd főzd 15 percig. Ha megfőtt, hagyd kicsit kihűlni, majd botmixerrel turmixold össze. Tálaláskor szórd meg szárított fodormentával és egy kevés citromlevet is csavarj bele.

Mossuk meg bő vízben a lencsét. Ezután egy lábasban olvassuk meg a vajat, pároljuk meg benne az apróra vágott vöröshagymát, tegyük rá a lencsét és a kockára vágott sárgarépát, a krumplit és tegyünk rá annyi vizet, amennyi szükséges. A paradicsompürét is beletéve, addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
Amikor kész a levesünk a tetejére apróra vágott zellerlevelet, vagy petrezselyem zöldet szórunk.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://torokizek.blog.hu/2016/08/06/torokorszag_leges_leg_finomabb_levese_314
http://receptjeink.blogspot.hu/2010/05/az-oszman-torok-konyha-fuszerei.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkegombóc leves
Csirkegombóc leves

1. A gombóchoz a darált csirkehúst összedolgozzuk a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlével, a tojással és a fűszerekkel. 2. Egy 3 literes lábasban a vaj felét felhevítjük, me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Gulyásleves
Gulyásleves

Vöröshagymás zsíron húst megsózva,legalább 30 percig fedő alatt párolom. Ezután belekeverem a pirospaprikát,hozzáadom a többi hozzávalót,majd felengedem vízzel.(Itt még sózzuk vagy...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Krisztina
Húsleves gazdagon
Húsleves gazdagon

A legegyszerűbb leves, amihez csak jó sok minden kell, hogy az íze ne legyen egysíkú illetve idő, mert a legjobb, ha akár 2-4 órát hagyjuk lassú tűzön főni. Szóval fogsz egy nagy f...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Kaporkrémleves
Kaporkrémleves

Az olajon az apróra vágott hagymát és fokhagymát megdinszteljük. Megszórjuk 1 ek liszttel és felöntjük a húslevessel. Beletesszük a nagyjából összevágott petrezselyemzöldet és a k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk