2 személyre:
27 dkg főtt áttört krumpli
40-50 gramm Nutri-free Pasta Fresca tésztaliszt (amennyit felvesz a tészta)
3 evőkanál kókuszolaj (olaj! olvasztott formában 3 evőkanál)
fél csomag Mester zsemlemorzsa
porcukor
lekvár
A krumplit megpucolom, mosom, kockára vágom, és enyhén sós vízben megfőzöm. Leszűröm és hagyom kihűlni. Ne legyen nagyon hideg de meleg sem.
Utána összetöröm.
Hozzáadok egy kevés lisztet, kikeverem majd a kókuszolaj felét. Majd megint egy kis lisztet és a maradék kókuszolajat. Addig gyúrom még egynemű lesz. Puha, rugalmas tésztát kell kapni. Olyan az állaga, hogy úgy érzem kéne még bele liszt, de nem kell, úgy jó. Nem kell pluszban :) Puha és könnyű a tészta. A tésztagombócot egy lisztezett nyújtólapra teszem ahol átgörgetem még párszor majd 4 kisebb gombócba osztom, majd azokból rudakat sodrok, és ezeket a rudakat egyenként addig sodrom míg kb. kisujjnyi vastagságú lesz. akkor kb. másfél cm-es darabokra vágom és még a két tenyerem közt ezeket kicsit megformázom.
Enyhén sós, lobogó vízbe dobom a kis nudlikat, nagyon gyorsan megfőnek, ahogy feljönnek a víz tetejére még egy pár percet főzöm (3-4) és egy szűrőbe kiszedem.
Amíg főnek a nudlik, elkészítem a morzsát, amit kevés kókuszolajon pirítok át.
A szűrőbe kiszedett kifőtt nudlikat leöblítem majd a morzsában átforgatom.
Porcukorral és lekvárral tálalom.
Lisztet és a sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, margarint, a cukrot majd a vaníliáscukrot. Muffin papírral kibélelt muffin formába teszem a tésztát, majd ízlés szer...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: NehézA zöldségeket megtisztítjuk, a gombát, zellert és a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a hagymát felkockázzuk, a zeller szárát levelei nélkül apró karikákra vágjuk....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA száraz összetevőket összekeverjük, majd ráöntjük a vizet. Ezt jó alaposan összedolgozzuk. Amikor már jól állaga van, zsemléket formázunk belőle. Közben előmelegítjük a sütőt 17...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megmosott húst kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. A liszteket vastagabb falú nejlonzacskóba mérjük és a hússzeleteket egyesével a zacskóba szedve, a zacskó sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű