személyenként
20-30 dkg (csirke)hús
só
bors
1 evőkanál szezámliszt
3 evőkanál mandulaliszt vagy darált mandula
1 tojás
a sütéshez: (kókusz)zsír
a tálaláshoz: sült zeller, saláta
A megmosott húst kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
A liszteket vastagabb falú nejlonzacskóba mérjük és a hússzeleteket egyesével a zacskóba szedve, a zacskó száját összefogva megrázzuk, hogy a liszt mindenzhol bevonja a húst. A hússzeleteket a villával fellazított, felvert tojásba forgatjuk, majd újra a lisztbe. Ha a liszt ragacsossá válik, adhatunk még hozzá a száraz hozzávalókból, de akár így is maradhat.
Felforrosított zsírban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre téve lecsöpögtetjük róla a felesleges olajat, majd még melegen sült zellerrel és tetszőleges salátával tálaljuk.
A csirkemellet kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk és paprikával megszórjuk mindkét oldalát, amjd egy tepsibe sorakoztatjuk. A sajtot lereszeljük. A hagymát és a parad...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesKészítsd elő az összes hozzávalót. Vedd elő a rizst, a borsót és a fűszereket, vágd fel hosszú csíkokra a répát, először negyedbe majd fél cm-es szeletekbe a hagymát, egészen a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMérjük ki egy edénybe a lisztkeverék kivételével a többi hozzávalót, keverjük el jó alaposan egy kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet is, és gyors mozdulatokkal dolgozzuk el...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA páchoz keverd össze a joghurtot a kakukkfűvel, a pirospaprikával és a pépesre zúzott fokhagymával, majd érleld benne a kiklopfolt hússzeleteket egy óra hosszat. Ettől lesz az íze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű