1 liter tej
• 1/2 kg túró
• 6 dkg vaj
• 1 egész tojás
• 1 kávéskanál szódabikarbóna
• 1 kávéskanál só
Így készítsd el a házi sajtot
1 liter aludt vagy forró tejet, 1/2 kg túrót – melyet előbb áttörtél krumpli törőn – főzz össze 5 percen át. Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1 kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 1 kiskanál sóval keverd jól össze. Óvatosan 15 percig keverd főzés közben. Amikor elválik a lábas oldalától, vedd le a tűzről és rakd tetszőleges formába. 2 óra múlva reszelhető is.
Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöld fűszerekkel. Jó étvágyat!
Ha egyszer ezt megkóstolod, soha nem fogsz boltból sajtot, vagyis sajtnak nevezett dolgot vásárolni.
Kockázd az almát, paradicsomot és keverd össze a salátával. Dolgozd össze az olajat, mustárt, mézet csipet sóval, borssal és forgasd át a salátával. Száraz serpenyőben pirított tö...
Elkészítési idő: 15 Nehézség: KönnyűA sajtot reszeld le, majd oszd hat-nyolc egyenlő részre. Sütőpapírból vágj ki egy nyolc-tíz centi átmérőjű kört, és tégy rá egy előzőleg kiporciózott sajtadagot. Ezután rakd a mikr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát ledaráljuk, majd megsózzuk, és 10 percig gyúrjuk, hogy megpuhuljon. Ha kész, köménnyel is ízesíthetjük, és óvatosan, lazán belekeverjük a megmosott fehér szőlőszemeket....
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűMegmosom a salátát levelekre szedem és besózom, Majd teszek oda felkockázva füstölt szalonnát megsütöm majd teszek rá pár gerezd felkockázott fokhagymát és rá teszem a besózott sal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű