menu

Családireceptkönyv.hu

savanyúság lé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 l víz, 30 dkg cukor 10 tk. só, 2 dl 20% -os
ecet, 1 tk. NaBenzoát, 1 tk. szódabikarbóna,
1 tk. borkén, kömény, egészbors, babérlevél,
kapor, tetszés szerint uborka, paprika.

Elkészítés:


A hozzávalókat a tartósítók kivételével összeforraljuk, amikor felforrt hozzá adjuk a tartósítokat, majd kihűtjük.
A megfelelően előkészített üvegek aljában tesszük a kaprot, szorosan berakjuk az uborkát, majd ráöntjük a levet és lezárjuk az üveget.
Mehet a polcra.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az elmosott üveget mikróban 2 percig sterilizálom, megvárom míg kihűl és úgy rakom bele az uborkát.

A csavaros tető alá is ajánlott celofánt
rakni!

savanyúság lé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyuszi
Ecetes hónapos retek
Ecetes hónapos retek

Az ecetet a vízzel, a sóval és a cukorral együtt egy lábasba öntjük, felforraljuk. Hozzáadjuk a rozmaringágat, majd a lábast levesszük a tűzről, és a levet hagyjuk kihűlni. Közben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Ecetes hagymasaláta
Ecetes hagymasaláta

A hagymákat megtisztítjuk és felszeleteljük, majd lesózzuk és hagyjuk 2 órát állni. Felforralunk 1 liter vizet és hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük az ecetet, a cukrot, a korri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászos uborka
Kovászos uborka

Elkészítés: Az üveg aljába teszek egy csokor kaprot. Az uborkákat a mosogatóban vízbe rakom. Mindegyiket alaposan megdörzsölöm a kezemmel, és levágok a két végéből kb. 1-1...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyú káposzta /Marika
Savanyú káposzta /Marika

Vékonyra vágni, soronként fűszer,3. sor alá a leveles káposzta (előtte torzsa ki és abálni).Döngölni. 8 sor.Súlyozni. Hetente leszedni a tetejét, amíg tiszta nem lesz.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk