65 dkg finomliszt
1 dl étolaj
2 teáskanál só
3 dl tej
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
2 db tojás
8 szál virsli.
Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl tejben 1 kanál cukorral, a lisztben mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztőt, hozzárakjuk a sót, a többi langyos tejet, 1 tojást, jól összedolgozzuk, majd az étolajat lassan beledagasztjuk. Lisztezett deszkán 12 egyenlő részre osztjuk, majd még 3 felé minden darabot, egyenként rudakat sodrunk belőle, elkezdjük fonni mint egy copfot, és ízlés szerint elhelyezzük a felkarikázott virsliket. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejét felvert tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük.
A margarint, cukrot, sót keverjük el, amíg krémes és habos lesz. Adjuk hozzá a tojásokat egyenként, és ezt követően adjuk hozzá a marcipánt is. A lisztet keverjük el a sütőporra, é...
Elkészítési idő: kb 1 óra +máz Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Egy serpenyőben megpirítjuk a hagymát egy olívaolaj csepegtetésében, majd hozzáadjuk az őrölt marhahúst sóval és borssal. Addig főz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA pudingporból, a tejből, a cukorból a szokásos módon pudingot főzünk jó sűrűre, és hagyjuk legalább langyosra kihűlni, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a tejfölt, és habverővel ke...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1 óra főzés (max fokozaton /kerámia 9-es/, zubogósan...csoda lassan telt az idő) 1 óra 5 perc (itt már haladós volt, fokozat 7-es) 1 óra 10 perc - tűzről le, vaj elkavar 1 óra 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű