menu

Családireceptkönyv.hu

Medvehagymás Pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

1 kg liszt, 2 evőkanál Só, 50 dkg rama, 2 db tojás, 1 nagy doboz tejföl, 1 dl tej, 1 csipet cukor, 5 dkg élesztő

Kenni:

10 dkg medvehagyma, 15 dkg rama,

Tetejére:

1 db tojás

Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/medvehagymas-pogacsa/

Elkészítés:


Elkészítés:

A lisztbe tesszük a ramat, majd elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összegyúrjuk. A tálat letakarjuk egy fóliával, majd a hűtőbe tesszük 1 órát pihenni.

Amíg pihen a tészta addig elkészítjük, a medvehagymás vajat. A medvehagymát késsel apróra vágjuk egy deszkán, a ramat egy kissé megpuhítjuk, jól elkeverjük.

Ha pihent a tésztánk lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra kinyújtjuk,

megkenjük a medvehagymás vajjal, (A vajat érdemes kicsit elosztani, mert még kenegetjük tovább.)

majd a felső részét ráhajtjuk a közepére, ezt is megkenjük,

és az alső részt is ráhajtjuk. Majd ezt is megkenjük,

a két oldalát behajtjuk a közepéig.

És még ezt is összehajtjuk félbe.

Tiszta konyharuhával letakarva fél órát pihentetjük.

Ha letelt a fél óra akkor ezt a hajtogatást megismételjük.

Ilyenkor is meglehet kenni, a medvehagymás vajjal, de akkor vagy nagyon el kell osztanunk azt a vajat vagy dupla adagot kell csinálni.) Én nem szoktam. A második az csak sima hajtogatás ilyenkor már nem szoktam kenegetni, nekem ez mindig csak az első hajtogatásnál történik meg. Ha ez megvolt, akkor ismét letakarjuk és fél órát ismét pihen.

Ha letelt a fél óra akkor ujjnyi vastagságúra gyúrjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Ha nincs kedvünk a leeső végekkel bíbelődni ismét nyújtani szaggatni, akkor csak vágjuk fel kockákra, én is így tettem.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük

1 felvert tojással megkenjük,

majd 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép pirosra sütjük őket

Medvehagymás Pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ricottával töltött házi tortellini
Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Ricottával töltött házi tortellini

A töltelékhez a ricottába keverjük a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a pestót és az apróra vágott spenótlevelet. A tésztához a hozzávalókat jól összegyúrjuk, hogy szép homogén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Író pótló
Író pótló

Sok receptben találjuk meg a hozzávalók között, de nem feltétlenül lapul a hűtőnkben, és a sarki bolt kínálatát sem erősíti a jelenlétével. Nézzük, mivel helyettesíthetjük. Persze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
KRUMPLILEPÉNY
KRUMPLILEPÉNY

A burgonyát meghámozom, kockára vágom és enyhén sós vízben puhára főzöm, majd mikor elkészült leöntöm a főzővizet, rádobom a vajat, alaposan összetöröm és hagyom hűlni. Amikor k...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Henrietta
Párizsi krém
Párizsi krém

1. A tejszínt feltesszük forrni a cukorral, és szálpróbáig forraljuk. Ez azt jelenti, hogy a szirupba mártunk egy kanalat és a mutatóujjunkra teszünk egy kicsit belőle, a hüvelykuj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk