30 dkg liszt-fele finomliszt,fele rétesliszt,1 kis pohár tejföl,8 dkg olvasztott Rama,pici só,1 tojás.1 órára be kell tenni a hűtőbe az összegyúrt tésztát,majd 4 részre osztani.Kinyújtani olyan vékonyra,amilyenre csak lehet a sodrófával,picit bekenni olajjal és tetszés szerint tölteni.Cseresznye v. meggy,cukor,zsemlemorzsa,ill. alma vékonyra szeletelve,pici fahéj,cukor,zsemlemorzsa,ill.túró,kis tejföl,vaníliáscukor,cukor és ízlés szerint mazsola,citromhéj.Tetejét felvert tojással megkenni.35-40 perc kb. a sütési idő,sütőtől függően.
30 dkg liszt-fele finomliszt,fele rétesliszt,1 kis pohár tejföl,8 dkg olvasztott Rama,pici só,1 tojás.1 órára be kell tenni a hűtőbe az összegyúrt tésztát,majd 4 részre osztani.Kinyújtani olyan vékonyra,amilyenre csak lehet a sodrófával,picit bekenni olajjal és tetszés szerint tölteni.Cseresznye v. meggy,cukor,zsemlemorzsa,ill. alma vékonyra szeletelve,pici fahéj,cukor,zsemlemorzsa,ill.túró,kis tejföl,vaníliáscukor,cukor és ízlés szerint mazsola,citromhéj.Tetejét felvert tojással megkenni.35-40 perc kb. a sütési idő,sütőtől függően.
Elkészítés: Összekeverem a darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport és a vaníliás cukrot, majd összegyúrom annyi tejjel, hogy nyújtható tésztát kapjak. A tésztát 2 részre oszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 e.k.liszttel cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez keverjük a többi hozzávalóval együtt ( a felvert tojásból egy picit félreteszünk, kb 1 e.k-t), megdagasztjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszegyúrjuk, , ha nem ragad, nem kell pihentetni. Ha ragad, a hűtőbe tehetjük. Nagyon vékonyra nyújtjuk,, szaggatjuk, 170-180 fokon sütjük. Vastagon kenjük meg lekvárral. Másnap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze a hozzávalókat egy nagy bögrében és tedd be a mikrohullámú sütőbe 50 másodpercre nagy fokozaton és már kész is a mennyei desszert!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű