Liszt
vaj
2 tojás
tej
só
szilva
fahéjas cukor
Finomliszt, egy kis darabka vajjal s két tojással meggyúratik, s belőle vízzel vagy tejjel tészta készíttetik, mely késhát vastagon kinyújtatik, darabokra metszetik, s mindegyikére szilva tétetik, s gombóc formára alakíttatik. Ezek vízben megfőzetnek, zsemlyemorzsával vagy friss túróval behintetnek, s fölibök forró vaj öntetik. Friss szilvák hiányában aszalt szilvát is lehet megfőzve használni.
Első lépésként rakjunk fel sós vizet forrni a tésztának. Általában 1 kiló tésztához 10 liter vizet kéne használni. Picit lehet kevesebb, de muszáj ellepnie azt. Amikor forr a víz,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortillához összegyúrom a hozzávalókat annyi vizzel, amitől szépen összeáll, ne legyen túl kemény! 8 részre osztom, egyenként köralakúra nyújtom (papírvékonyságúra), és száraz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meleg vizet +mézet +élesztőt összekeverjük (futtatni nem kell) Hozzáadjuk a lisztet és szép sima tésztát gyúrunk, se kemény, se lágy ne legyen, (keleszteni nem kell) 10-12 gombóc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomból tegyünk félre pár darabot, a többit pedig daraboljuk fel. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A bazsalikomot nagyjából vágjuk össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű