- cukkini,
- sárgarépa,
- burgonya,
- újhagyma,
- tojás,
- fokhagyma,
- búzadara,
- fekete bors,
- majonéz,
- joghurt,
- kapor,
- uborka,
Egy nagy tálban lereszeljük a cukkinit és a burgonyát. Ízesítsük sóval, és hagyjuk állni 10 percig.
A cukkinit és a burgonyát lecsepegtetjük. Egy szűrőszűrő segítségével erősen nyomja meg a cukkini és burgonya keveréket, hogy a lehető legtöbb nedvességet eltávolítsa.
Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát, az apróra vágott újhagymát, a tojást, a zúzott fokhagymát, a búzadarát, a sót és a fekete borsot a cukkinis-burgonya keverékhez. Keverjük jól össze.
Formázzuk ki a cukkini fasírtokat. Melegítsünk olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. A cukkinis keverékből kanállal vagy kézzel lapított pogácsákat formázunk.
Süssük meg a cukkinis krumplit oldalanként 3-4 percig, vagy amíg aranybarna és átsül.
Készítsd el a szószt. Egy külön tálban keverjük össze a majonézt, a görög joghurtot, a darált fokhagymát, a reszelt uborkát és az apróra vágott kaprot. Jól elkeverjük, és ízlés szerint szózuk, borsozzuk. A cukkinis fasírtokat melegen tálaljuk a krémes fokhagymás mártással.
A borsót előző este áztassuk be (vagy használjunk konzervet) ,főzzük meg külön a borsót és a bulgurt. Majd keverjük őket össze,adjuk hozzá a csirkemellet, az apróra vágott lilahag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrni,kisütni
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA káposztát legyaluljuk. Elkészítjük a "salátalevet": a cukrot, az ecetet, a vizet összekeverjük, hogy a cukor feloldódjon. Egy lábosba beletesszük az olajat, rá a gyalult káposz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes