- tojásfehérje,
- ecet,
- porcukor,
1db tojásfehérjéhez 10 dkg porcukor teszünk és gőz felett csípősre melegítjük. (azt jelenti, hogy ha beletesszük az ujjunkat, megcsípi a meleg) Ha levesszük a gőzről hozzákeverünk 1 kávéskanál ecetet. Kb 10 percig jó keményre felverjük. Habzsákba tesszük és halmokat nyomunk belőle (színezzük).
Sütés: légkeverés 70 fok 2 óra.
A megtisztított combok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és helyezzük egy kiolajozott tepsibe. A mézet keverjük ki egy narancs kifacsart levével, és locsoljuk meg a combokat a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tölteléket készítsük el, mert csak hideg tölteléket használhatunk. ♥ Töltelék elkészítése ( dió-mák) A dióhoz és a mákhoz keverjük a hozzávalókat a cukor és tej kivét...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat habosra keverjük a cukorral majd hozzáadjuk a mézet, a sütőport, a szódabikarbónát, fűszereket és a lisztet. 1 órára hűtőbe tesszük. 2 cm átmérőjű gőmböjet formálunk belő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásokat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk apránként az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet, a diót, a fahéjat és a reszelt citromhéjat. Mindezeket ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű