menu

Családireceptkönyv.hu

Mátrai borzas brokkoliból


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g csirkemell
kb. 30-40 g zabpehelyliszt a forgatáshoz
300 g brokkoli (nyersen)
40 g Szafi Fitt zabpehelyliszt (zabpehelyliszt ITT!) (Szafi Fitt gluténmentes zabpehelyliszt ITT!) (paleo diétázóknak: szezámmagliszt)
3 tojás
1 gerezd fokhagyma
só, bors

Elkészítés:


A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk (8 darab), sózzuk és zabpehelylisztbe forgatjuk. A bundához a nyers brokkolit és a fokhagymát aprítógépben ledaráljuk, majd besózzuk. Kb. negyed óra múlva kifacsarjuk a levét és kikeverjük a zabpehelyliszttel, a tojásokkal és a fűszerekkel. A zabpehelylisztes csirkemelleket alaposan megforgatjuk a masszában és olajspray-vel kifújt tepsire helyezzük, majd a tetejüket is befújjuk EzCoat olajspray-vel. 170 fokos légkeveréses sütőben készre sütjük, félidőben megfordítjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anya-mami
Tejfölös-sajtos csirkemell
Tejfölös-sajtos csirkemell

1.A csirkemelleket hosszában félbevágjuk úgy, hogy a 4 db csirkemellből 8 vékonyabb szeletet kapjunk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeveréses). 2.A hússzeleteket sózzuk, bor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi párizsi
Házi párizsi

Minden összetevőt alaposan össze kell keverni. Egy ív sütőpapír közepére eloszlatni hosszúkás formára. Feltekerni a papírt, majd a két végét ellentétes irányba összecsavarni, mint...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Sajtos tejszínes csirkés spagettinél nincs jobb
Sajtos tejszínes csirkés spagettinél nincs jobb

A csirkemellet felkockázzuk. Sózzuk, borsozzuk és kevés olajon megsütjük. A vajat megolvasztjuk és hozzáadjuk a sajtot. Sóval, borssal és petrezselyemzölddel ízesítjük. Majd bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anikó
Töltött libanyak
Töltött libanyak

1. A hagymákat nagyon apróra felvágjuk és egy tálba tesszük. Hozzáadom a ledarált libamellet. A hentesnél a bőrével együtt ledarálva kérjük, különben túl száraz lesz a töltelék....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk