40 dkg csirkemell
10 dkg durvára zúzott dió
25 dkg liszt
20 dkg házi zsemlemorzsa
4 db tojás
csipet só
olaj a sütéshez
6 evőkanál méz a csorgatáshoz
- See more at: http://receptvarazs.hu/receptek/recept/rusztikus_dios_panirban_sutott_mezes_rantott_hus#sthash.S8nRRGX5.dpuf
A húst megmosom, felszelem, kiklopfolom és vékonyan megsózom. A tojást felverem egy csipet sóval és a lisztet külön tányérba teszem. A diót egy nyújtófával durvára zúzom, majd összekeverem a zsemlemorzsával. Liszt - tojás - diós zsemlemorzsa hármasba panírozom a szeleteket.
Olajat hevítek egy nagy serpenyőben és körülbelül oldalanként 3-3 perc alatt közepes lángon aranybarnára sütöm a csirkét.
Tálaláskor a diós bundába burkolt húsokat vékonyan mézzel csorgatjuk le és friss salátát kínálunk hozzá!
- See more at: http://receptvarazs.hu/receptek/recept/rusztikus_dios_panirban_sutott_mezes_rantott_hus#sthash.S8nRRGX5.dpuf
Csirkemell tekercset is készíthetünk ezzel a panírral. A hús közepére egy csík márványsajtot helyezünk és diós panírba forgatva aranybarnára sütjük a tekercseket.
Háztáji 1,2 kg-os csirkét feldarabolok,( a fejét, nyakát, lábát elteszem most nem használom ) . Fel kockázott mangalicaszalonnán megpirítom a húsdarabokat. A zsiradékot átöntöm...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: NehézA csirkemellet csíkokra vágom. A hagymát felaprítom és kicsi kókuszolajon üvegesre párolom, ráteszem a csirkemellet, fűszerezem (bors, fokhagyma granulátum, ételízesítő), felöntöm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk és fűszerezzük. Bemártjuk lisztbe, tojásba és a reszelt sajtba. Egy jénai tálat kibélelünk bacon szeletekkel és sorban rárakjuk a csirk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMártás Megfőzőm a csirkecombokat sóval borssal és a leveskockával.Kiszedem a levesből kicsontolom és apróra vágom. A hagymát olajon megdinsztelem beleteszem az apróra vágott főt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű