- 60 dkg krumpli
- só, bors
- 1 tojás
- 20 dkg liszt
- 1 cukkini, ha szezonja van
- 40 dkg aprított paradicsom (konzerv is jó)
- 5 gerezd fokhagyma
- olaj
- 200 ml tejszín
- só, bors, oregánó, bazsalikom
-parmezán/trappista
Gnocchi: héjában, sós vízben megfőzzük a krumplikat, ha kész, megpucoljuk, alaposan áttörjük. Hozzáadunk egy tojást, a sót, borsot, és annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy ne ragadjon. Hasonlóan, mintha nudlit csinálnánk, 1-2 cm vastag hosszú hengereket formázunk, amiket 1 cm-es darabokra vágunk, összegömbölygetjük őket, és egy villa hátával megnyomogatjuk őket.
Nagyon sós (5 liter vízhez 2-3 ek só) vízben addig főzzük őket, amíg fel nem jönnek a tetejére, meg még 1 percig.
Szósz: olajon megpároljuk a kis kockákra vágott cukkinit és fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket, és a legvégén a tejszínt.
Majd a gnocchikat belekeverjük a szószba, és sajtot szórunk rá.
Jó lisztes felületen kell formázni a gnocchikat, és nem szabad egymásra rakosgatni, mert akkor lehet kezdeni az egészet előröl...
Gnocchi: héjában, sós vízben megfőzzük a krumplikat, ha kész, megpucoljuk, alaposan áttörjük. Hozzáadunk egy tojást, a sót, borsot, és annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy ne raga...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztát feltesszük főni. Amíg a tészta fő, apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát, olajat hevítünk és megfonnyasztuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a lencsét, a paradicsomot és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát:1 kg burgonyát héjában megfőztem. Megtisztítottam és összetörtem.Hagytam langyosra hűlni, majd adtam hozzá 20 dkg lisztet (ez a burgonya minőségétől függően változhat), 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKis lábosban egészen kevés vízzel felforraljuk a málnát, majd hozzákeverjük az édesítőszert. A gyöngyöző gyümölcsszószba öntjük a vízben elkevert keményítőt, majd levesszük a tűzrő...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű