1 fel káposzta
4-5 ek cukor
1,5 dl olaj
2 tk őrölt kömény
só, citromlé
1,5 dl vörösbor
2 tk vörösbor-ecet
Káposzta vékony csíkokra, szétszálaz
NO SÓ
Olajat felforrósít, cukrot karamellizál (nem kavargat, csak rázogat!)
Bele a káposzta, átforgat
MOST SÓZ
Hozzá a kömény, citromlé, bor egy része, VB ecet
Lefedve párol, néha kavargat, ha kell, még bor hozzá
Összegyúrni,kisütni
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A közepes új krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed részig 2-3 millimét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPácold be a megtisztított és gerezdekre vágott céklát: locsold meg kókuszolajjal, tépkedj rá rozmaringot, borsozd, sózd meg, keverd jól össze és hagyd állni 1-2 órát. 170 fokon 40...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 kiszárított vagy enyhén megpirított zsemlét kockára vágunk. Apróra vágott 5 d füstölt szalonna zsírján 1 fej hagymát pirítunk, petrezselymet fonnyasztunk, ráöntjük a zsemlére, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes