Karfiol
A karfiolt szedd rózsáira és zöldségaprítóban vagy turmixgépben törd össze. Csak rövid ideig nyomd az indítógombot, 1-2 mp alatt ugyanis apró szemcsés lesz a karfiol állaga, és itt meg is kell állnod. Nem szabad, hogy pépes legyen a végeredmény!
A karfiolrizst kevés vajon pirítsd le. Sóval, borssal, esetleg fokhagymával ízesítsd. Végül szórd meg friss zöldpetrezselyemmel. Az a fantasztikus benne, hogy így elkészítve egyáltalán nincs karfiolíze a karfiolnak. A morzsalékos karfiolrizs nem puha, mint a párolt vagy főtt karfiol, darabkái kíméletes pirítás mellett roppanósak maradnak.
Élmény vele a vacsora!
Tehetsz hozzá tetszés szerint apróra vágott pritaminpaprikát, de cukkinit is, így igazán színes tiritarka karfiolrizsed lesz, szemet gyönyörködtető és igazán egészséges köret!
A bulgurt kb. kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. Felforraljuk a vizet, beleöntjük a bulgurt, majd újra forrás után a legalacsonyabb lángon, lefedve készre pároljuk. Miután elké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a vízzel és a vajjal felforraltam. Beleszórtam a kétféle dara keverékét és a sót, majd kis lángon tejbegríz sűrűségűre főztem. A tűzről levéve hűlni hagytam. A szalonnát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megfozzuk héjában Hulni tesszuk A hagymat apro kockakra vagjuk,es keves olajon,vagy zsiron, aranysargara piritjuk Ekkor,egy kis vizzel (kb. 1/2 dl ) felontjuk,es hozz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA bacont csíkozd vagy kockázd fel. Tedd egy serpenyőbe, és pirítsd meg. A krumpli héját kapargasd le, mosd meg, vágd kisebb kockákra, majd kevés olívaolajon párold öt percig. Ha sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű