1 liter tej 0,1es
2 csomag vanilia cukor
30 gramm dw főzős vanilia puding
25 gramm dw 1:4 édesítő
4 tojás
Tejet, 1 cs vanilia cukorral, 25 gramm dw édesítővel odarakjuk főni.
Szétválasztjuk a tojasokat közben, a fehérjét felverjük majd belekeverjük a másik csomag vanilia cukrot.
A sargajat elkavarjuk a pudinggal.
Mikor felforrt a tej, a habot belekanalazzuk. Megforgatjuk majd kivesszük.
Utana a felforrt tejbe beletesszük a tojassargajas pudingot, összefőzzük. Majd a habot a tetejére tesszük.
A lisztbe belekeverjük a sikért és a sót is. A közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és beleöntjük a langyos, tejszínes vizet. Hagyjuk felfutni az élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a tönkrészről a fásabb külsőt levágjuk, de a belső, zsenge részt megtartjuk, és késes robotgépben, több részletben finomra...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sárgarépát pucoljuk, majd mossuk meg. A megtisztított sárgarépát daraboljuk fel tetszőleges méretű hasábokra. A répákat helyezzük tepsibe, tegyük melléjük a fokhagymagerezdeke...
Elkészítési idő: 35 perrc Nehézség: Könnyű. A zabpelyhet keverjük el a mákkal, 1 citrom héjával, a hámozott finomra reszelt almával és az eritrittel. Dolgozzuk össze masszává és lapogassuk bele egy 20 cm-es kapcsos tortafo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű