•6 evőkanál porrá őrölt útífűmaghéj
•1 dl víz
•125 g kókuszliszt vagy Norbi liszt
•6 tojás
•3/4 teáskanál só
•1 1/2 teáskanál sütőpor
•1 dl olívaolaj
•0,5 dl kókuszolaj
•2 dl víz
1. Kapcsold be a sütőt 180 fokra.
2. Ha nem szilikonos formát használsz, béleld ki sütőpapírral az edényedet.
3. Az útifűmaghéjra öntsd rá a vizet és tedd félre. 10-15 percen belül a víz zömé felszívja és kocsonyás állagú lesz.
4. Ha ez bekövetkezett, a kocsonyaszerű masszát turmixold össze az egyéb hozzávalókkal. Majd a masszát simítsd bele az előkészített sütőedénybe
5. Mehet is az előmelegített sütőbe a kenyér, kb. 40-45 perc alatt lesz kész
6. Hagyd hűlni 10-15 percig, ekkor emeld ki a sütőformából. Máris tálalhatod, isteni finom!
Ebből a mennyiségből kb. 15 szelet kenyérkére jön ki.
Magas rosttartalma csodálatosan felgyorsítja az anyagcserét, így a fogyást is. Eközben az étvágyat is csökkenti, mivel nedvesség hatására megdagad: magas rosttartalma rengeteg vizet képes felvenni, eközben térfogata többszörösére nő
Konyharuhával lefedve 1,5 órát kel szobahőmérsékleten. 100 grammos darabokat olajos deszkán kivirgoljuk. 2x8 darabot teszünk sütőpapíros tepsire, légkeveréses 100°C-on 20 percig...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes1. A hozzávalókat összekeverjük egy kevés sóval és annyi vízzel összegyúrjuk, amennyit felvesz, hogy jól formázható tésztát kapjunk. 2. 15 percig pihentetjük, majd 5 részre vágju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKülön edényben keverjük össze a száraz és folyékony hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük a tésztát 5 percig. Ezután gyúrjuk át a tésztát bambuszro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket összekeverjük. A közepébe kis fészket alakítunk ki. Beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a meglangyosított vizet. 15 perc alatt hagyjuk hogy az él...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes