A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
- két és fél bögre liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- fél bögre víz
- 3 evőkanál olaj
Töltelék, amit én használtam:
- 1 fél fej lila hagyma
- 4 evőkanál tejföl
- 10 dkg házikolbász
- reszelt sajt
- fél paprika apróra vágva
- só, bors
1. A sütőt 200 fokra kapcsoljuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Lehet, hogy még egy kis vizet adnunk kell hozzá, hogy jól formázható legyen.
2. Míg pihen a tészta, addig feldaraboljuk, és összekeverjük a töltelékhez-valót.
3. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, gombócokat formálunk belőlük, majd minél vékonyabbra nyújtjuk őket. Én vizes nyújtófával szoktam, és nem teszek a deszkára lisztet, hogy jobban tapadjon. Ha nagyon csúszkál, akkor akár alá is mehet víz.
4. A közepükre halmozunk 2-2 evőkanál tölteléket. A tészta széleit összefogjuk, batyuvá vagy táskává formáljuk, óvatosan, hogy ki ne szakadjon, meglapogatjuk egy kicsit. A széeleket az ujjunkkal jól nyomjuk össze. Itt a kicsit bevizezett kéz sokat segíthet.
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, és kb. tizenöt perc alatt készre sütjük. Az utolsó öt percben felkapcsolhatjuk a maximumra a sütőnket, hogy jól megpiruljanak. Aki roppanósabbra szeretné, az még egy kicsit süsse.
5. Serpenyőben is süthetjük, durván három-három perc alatt oldalanként. Közepes hőfok elég, különben a külseje túl gyorsan pirul. És érdemes az oldalukra is állítani őket.
Egy serpenyő kevés olivaolajat öntök, hozááadom a vékony karikára vágott vöröshagymát, a darálthúst, gyakori kevergetés mellett fehéredésig pirítom, majd sózom, borsozom, mehet bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a kenyérsütő üstjébe tesszük, és ha összedagasztotta, lekapcsoljuk, majd kb. egy órát kelesztjük. Lisztezett felületen kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, és tetszőleges mér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk és utána rátesszük a karikára vágott lángolt kolbászt és az előző este beáztatott és darabokra vágott füstölt húst, ami lehet...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesVegyél elő 2 serpenyőt, 1 kisebb lábast és oliva olajat. A lábasba tegyél fel másfél liter vizet forrni 2-3 ek vegetával. Az egyik serpenyőben kevés olajon pirítgasd a felkoc...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű