1-1,5 kg krumpli ( attól függ hány személynek készítjük)
5-6 főtt tojás
1-2 sült piros paprika
1 fej vöröshagyma
só, bors ízlés szerint
20 -25 dkg majonéz
1 nagy doboz tejföl ( 0,5l)
Elkészítése:
A krumplit megfőzzük és karikákra daraboljuk, a főtt tojást is fel karikázzuk, a sült paprikát ( héja nélkül) csíkokra vágjuk, a vöröshagymát is vékonyra szeleteljük. Sorba rakjuk egymás tetejére egy tálba, majd a majonézt, tejfölt elkeverjük, sóval borssal ízesítjük, majd ráöntjük a krumplira, óvatosan össze forgatjuk és hűtőbe tesszük, hogy az ízek össze érjenek. Pecsenyék mellé tálaljuk.
Az alaposan megmosott céklákat sóval, fokhagymával alufóliába csomagoljuk és puhára sütjük 180 fokos sütőben. A céklát folyamatosan ellenőrizzük egy kés hegyével, hogy feszes tartá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat megfőzzük keményre 10-15 perc alatt, majd meghámozzuk, hosszan félbevágjuk. A tojások sárgáját egy tálba kaparjuk, áttörjük, vajjal,mustárral, sóval, borssal habosra ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hámozott uborkát, zöldpaprikát, hagymát, paradicsomot karikára vágjuk, és annyira sózzuk, hogy levet ne igen engedjen. Majd hozzáadjuk az olajjal egyneművé dolgozott juhtúrót.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát felkockázzuk és megfőzzük, közben elkészítjük az öntetet, és lereszeljük az almát, összevegyítjük, és egy órát hűtjük, hogy az ízek összeérjenek.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű