- kb. 8 db tv paprika
- fél kg darált hús
- 150 g rizs
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 csapott teáskanál majoranna
- 1 csapott teáskanál pirospaprika
- 2 tojás
A paradicsom szósz:
- 3 evőkanál étolaj
- ízlés szerint édesítőszer
- 250 ml víz
- 2 púpos fakanál teljes kiőrlésű liszt
- 1 l paradicsomlé vagy passata
◾️A rizst 1,5x-es mennyiségű vízzel pici sóval kb. 90%-ra főzzük (picit még roppanjon belül).
▪️Ezután lefedve hagyjuk hűlni.
◾️Felkockázzuk a vöröshagymát, összezúzzuk a fokhagymát, és a kihűlt rizzsel együtt a darált húshoz adjuk.
◾️A tölteléket sóval, borssal, majorannával, pirospaprikával ízesítjük, majd két egész tojást is elkeverünk benne.
◾️A paprikákat megmossuk, a csumájuknál körbe vágjuk, eltávolítjuk a magházat, és szorosan megtöltjük őket.
◾️Én egy picit az aljukat is levágtam, hogy könnyebben megálljanak a fazékban.
◾️Miután egy edénybe rakosgatjuk őket felöntjük annyi vízzel, hogy kb. a 3/4-ig ellepje a paprikákat és kb. 50 percig főzzük.
◾️Egy nagyobb fazékban, három evőkanál olajon, takarékon aranybarnára pirítjuk a lisztet.
◾️Félrehúzzuk az így elkészült rántásunkat a tűzhelyről, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a hideg vizet.
◾️Csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a paradicsomlevet, és visszatesszük főni.
◾️Közben hozzákeverjük az édesítőt.
◾️Kevergetjük, közben hagyjuk felforrni.
◾️Ezután további két-három percig forraljuk, majd elzárjuk.
Ha paradicsomlében főzzük finomabb lesz ?.
A hagymát felkockázom, a zöldségeket lereszelem és kevés olajon együtt párolom. Hozzáadom a darált húst, sót, borsot, fűszereket és a fokhagymát, majd fehéredésig párolom együtt. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPici kókuszolajon megpárolom a gombát. A padlizsánt kettévágom és kiszedem a közepét. Beleteszem a gombát, tepsibe helyezem és letakarva 200fokon 30 percig sütöm, majd takarás nélk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott, leveleire szedett spenótot és a tejet összeturmixoljuk. Átöntjük keverőtálba, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kikeverjük a tojással és a liszttel úgy, hogy sima palac...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és a libazsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott és alaposan megszárított csirkemájat, rászórjuk a pirospaprikát, és a szokásos mód...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű