- 1 kg liszt
- 3 tk só
- 5,5 dl langyos víz
- 3 ek oliva olaj
- 2 cs szárított élesztő
Jó alaposan összegyúrni. A tésztát legalább 15 percig erősen dagasztani.
1 órát kelni hagyni. Kinyújtjuk, majd teszünk rá mindenféle finomat. Sütőbe 30 perc sütés 190 fokon.
A száraz tésztát leforrázzuk forró vízzel, és félretesszük állni kb. 20 percre. A zöldségeket vékonyra felszeleteljük, majd hosszú csíkokra aprítjuk. A fokhagymát megreszeljük....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztát összeállítjuk, kicsit dagasztjuk, majd kinyújtjuk alufóliára. A tölteléket hozzávalóit összedolgozzuk, majd a tésztára kenjük, feltekerjük. 1 cm-es karikákra vágjuk, és s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát lobogó, sós vízben feltesszük főni. Míg a tészta fő, előkészülünk a mártáshoz: a gombát meghámozzuk, majd kisebb szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A túrót villával áttörtem, hozzákevertem az elhabart egész tojást, a grízt, a mákot és a lisztet. 2. Sóval, cukorral ízesítettem, végül a felvert tojásfehérjét is óvatosan b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű