5 l víz
6 dcl 20% ecet 6 púpos evőkanál só
70 dkg kcukor
babérlevél,bors,mustármag,koriander,
1 evőkanál borkénsav
1tk nátrium benzonát
5 l víz
6 dcl 20% ecet 6 púpos evőkanál só
70 dkg kcukor
babérlevél,bors,mustármag,koriander, minden hozzávalót nagy fazékba rakok hogy feltudjam főzni( mindig próbálom előre elkészíteni )felfőzöm ,kihűtöm utána jön a többi hozzávaló .
1 evőkanál borkénsav
1tk nátriumbenzonát hagyom pihenni kicsit félóra utána mehet rá az uborkára de mindenféle savanyúságnak valóra jó.
1. Salátát az ecetesnek vagy csemegének már túl nagyra nőtt uborkából készíthetünk. Alkalmasabbak a nagyobb, félhosszú fajták, amelyeket a kovászos uborkánál is említettünk. De ne...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szilvát kiválogatjuk, megmossuk, kimagozzuk. 2. Tiszta üvegekbe tesszük a szilvákat. Felöntjük hideg vízzel a gyümölccsel teli üvegeket. Megjegyezzük, mennyi vizet öntöttün...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA céklákat bő vízben puhára főzöm, majd forrón megpucolom és felszeletelem. Amíg megfő a cékla, elkészítem az ecetes levet. A 2 liter vízhez cukrot és ecetet keverek valamint...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket leszeleteljük. Ráöntjük a sót, a cukrot és az ecetet. Alaposan ősszekeverjük és 24 órát állni hagyjuk. Közben 1-2 óránként átkeverjük. 24 óra elteltével jó szorosan...
Elkészítési idő: 27 őra Nehézség: Könnyű