1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek, olaj
só, frissen őrölt bors
3 sárgarépa
3 fehérrépa
1,5 dl tejszín
1 citrom
35 dkg mirelit zöldborsó
ízlés szerint tárkony
1 karalábé
30 dkg csirkemellfilé
A felhevített olajon az apróra vágott hagymát üvegesre párolom, majd hozzáadom a felkockázott csirkemellet, fehéredésig pirítom, és felöntöm vízzel. Felforralom, leszedem a habját, majd hozzáadom a felkarikázott répát és gyökeret, valamint a felkockázott karalábét. Sózom, frissen őrölt borssal és tárkonnyal ízesítem, és 10 percig főzöm. Hozzáadom a borsót és a reszelt fokhagymát. Amikor már majdnem minden alkotórész megfőtt, beleöntöm a tejszínt, valamint a vége előtt ízesítem a citrom levével.
A hagymát a vajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, fél perc múlva a 2 üves gombát. Pár percig pirítjuk, majd a mustárral ízesítjük, és felöntjük annyi vízzel, ami...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát csíkokra vágjuk, majd vízbe tesszük a karikára vágott burgonyával együtt. Ízesítjük a köménnyel, sóval és borssal. Ha a káposzta félig megfőtt, pirospaprikás rántást...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A virslit szeleteld fel vékonyan. 2. A megtisztított, megmosott kelkáposztát vágd csíkokra és az egészben hagyott vöröshagymával, fokhagymával tedd fel főni 1-1,5 liter hide...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy pörkölt alapot készittünk. Lásd pörkölt recept oldalán. Amikor már majdnem puha a hús akkor hozzáadjuk a zöldségeket, vizzel még fölengedjük. A legvégén amikor már mind...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű