2015.11.08
Lekváros gombóc
Hozzávalók:
120 dkg főtt tört krumpli
10 dkg kovász
35 dkg BL 55 finomliszt/ Lidl/
1 tk só
2 dl zsemlemorzsa
10 dkg darált nádcukor
Összegyúrtam, 90 percet kelesztettem.
Kinyújtottam, kockákra vágtam, lekvárral megtöltöttem és gombócokat formáztam a tésztából.
A zsemlemorzsát megpirítottam, a nádcukrot ladaráltam.
A gombócokat beleforgattam.
A tésztát készítsük el a csomagoláson írtak szerint. A fokhagymákat tisztítsuk meg, karikázzuk hajszálvékonyra, majd alacsony lángon, olívaolajon pirítsuk aranybarnára. Adagolju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200 fokra. Kivajazunk és zsemlemorzsával beszórunk egy 20×30 cm-es, 6 cm magas tepsit. 2 A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, és a főzővízbe 1 evőkanál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, áttörjük. 2. Miután kihűlt, hozzáadjuk a tojást, az olajat, és annyi lisztet (kb. 25 dkg-ot), hogy összeálljon és nyújtható legyen a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet összekeverjük a sóval, étolajjal, a langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzá keverjük a liszthez. Jól kidagasztjuk, 45-50 percig kelesztjük....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű