--1-2 kg szép friss fejes káposzta
--0,5 dl 10%-os ételecet,
-- 1 csapott evőkanál só
- 3 evőkanál cukor ( lehet cukorpótlóval is készíteni úgy is nagyon finom )
--3- 5 dl víz
-1 kanál friss kapor apróra vágva
--Torzsáját eltávolítjuk Vékonyan fölszeleteljük.
-Az ecetet a sóval meg a cukorral a vízben fölforraljuk. A szeletelt káposztát beleszórjuk és belenyomkodjuk, hogy a lé mindenhol jól átjárja. ,addig várunk amíg el kezd főni ,zubogni aztán elzárjuk alatta a tüzet -rászórjuk a felaprított kaprot
- Így hagyjuk kihűlni a lábasban
-. Majd üvegbe rakjuk ,levét ráöntjük ,lezárjuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk
---
A..
Maradt még háj, amit kevés víz hozzáadásával kisütöttem. (Az eredeti recept szerint, de lehet, hogy kicsit több vizet adtam a libához, vagy szűkebb lábast kellett volna választanom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMossuk meg a burgonyát, de ne hámozzuk meg, majd főzzük puhára 20 perc alatt. Villával ellenőrizzük, hogy a belseje nem maradt-e kemény. Csepegtessük le és csavarjuk alufóliába,...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A husit megmossuk, felszeleteljük csíkokra, majd kevés olajban elkezdjük sütni, hogy szép aranybarna legyen. 2. Eközben a salátát megmossuk, csíkokra vágjuk, tálba tesszük. 3...
Elkészítési idő: 20-25 perc Nehézség: KönnyűA mozzarellát kétfelé, a lila hagymát karikákra vágjuk, a paradicsomokat negyedeljük, majd mindezt egy tálba halmozzuk. Meghintjük egy gondolatnyi sóval, kevés őrölt borssal, maj...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű