-6-8 szelet sertéstarja
--400 ml főzőtejszín
--2 ek mustár
- 1 közepes vöröshagyma
-1 paradicsom
- 1/2 húsos paprika
- 1 dl fehérbor
--3 gerezd fokhagyma
--ízlés szerint só
--ízlés szerint őrölt bors
---2-3 ek zsír/étolaj
A tarja szeleteket kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk
Zsiradékon szép pirosra sütjük Magas hőfokon addig sütjük míg kérget kap
-, A szeleteket tálba szedjük a visszamaradt zsiradékon az apróra vágott hagymát + paradicsomot + paprikát,
kicsit megpároljuk .majd rá helyezzük a hús szeleteket ----egy kevés, kb. 1 dl fehérbort öntöttem alá,
Miközben sülnek a szeletek, egy edényben összekeverjük a tejszínt, a mustárt, a fokhagymát és egy csipet sót .
- A krémet ráöntjük a kisült húsra, lefedjük ésaz egészet készre pároljuk. ..
Bármilyen főtt krumpli illik hozzá, én rizst kináltam mellé
( Lehet sütőben is sütni .190 C-os sütőben 20 perc alatt készre sütjük. )
Tisztítsuk meg a csülköt egy késsel, mossuk meg jól és szárítsuk meg. Csináljunk néhány mélyebb vágást a csülök bőrén és tegyük bele a félbevágott fokhagymagerezdeket. Dörzsöljük b...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMelegítsük elő a sütőt 220°C-ra és olajozzunk ki egy tepsit (lehet zsírt is használni). Habverővel keverjük össze a tojást, a tejet és a borsot, amíg habos lesz. Egy másik tányérba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzeletekre vagjuk a hust es sozzuk,borsozzuk Hagyjuk keveset allni Megpucoljuk a hagymat,karikara vagjuk Egy labasban olajat ontunk (tetszes szerinti mennyiseget)en kb.1 dl-t te...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes