Azon túl, hogy a brokkoli gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban antioxidáns és rákmegelőző hatású. Könnyű emészthetősége miatt érzékenyebb gyomrúak is nyugodtan fogyaszthatják.
Hozzávalók:
•25-30 dkg brokkoli
•1 fej vöröshagyma
•1 gerezd fokhagyma
•1 fél kávéskanál szerecsendió
•1 dl zabtejszín
•só
Elkészítés
A brokkolit rózsáira szedem (lehet mirelit is) és alaposan megmosom. A hagymát és a fokhagymát pici olajon megdinsztelem, beleteszem a brokkolirózsákat, sózom, szerecsendióval ízesítem és felöntöm 1,5 l vízzel. Amikor a brokkoli éppenhogy csak megpuhult kiveszek néhány darabot és a többit puhára főzöm. Miután megfőtt összeturmixolom és 1 dl zabtejszínnel dúsítom, majd összeforralom. Ha nagyon sűrű, akkor még vízzel hígítom, és újra összeforralom. A kiforralt levesbe visszahelyezem a korábban kivett brokkoli rózsákat.
A tésztát kevés olajon megpirítjuk. Folyamatosan kevergessünk, rázogassuk, hogy egyenletes legyen. Ha szép barna lett, hozzátesszük a nagyon apróra felkockázott hagymát és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt megtisztítjuk, mossuk, kis rózsákra szedjük, megmossuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. 2 ek vajban a hagymát üvegesre dinszteljük. Megszórjuk a liszttel, kb. 1...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűFeldarabolt hagymát margarinon megpároljuk, hozzáadjuk a kukoricát, és a tűzről levéve pirospaprikával ízesítjük. Kevés vízzel felöntjük (kb.1 liter), összefőzzük,majd tejszínt adu...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk. 2. Zsírjában megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük paprikával és beletesszük az ujjnyi vastagra vágott húst. 3. F...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű