35 dkg krumpli
70 dkg liszt
1 cs. élesztő
3 dl tej
1 evőkanál só
1 teáskanál cukor
2 evőkanál olaj
A krumplit megtisztítjuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Az élesztőt a cukorral együtt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A megfőtt krumplit leszűrjük és összetörjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet, a sót, a kihűtött burgonyát, az olajat, a tejet és az élesztős tejet egy tálba tesszük, összegyúrjuk a tésztát, letakarjuk és 2-3 órát pihentetjük a hűtőben. A tésztát olajos kézzel ádolgozzuk és kiszaggatjuk, forró olajban annyi lángost sütünk, amennyit elfogyasztunk.
Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk.
A tésztát az előírás szerint enyhén sós vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük.. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját habosra keverjük a vajjal és 20 dkg...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KözepesA tésztát lobogó, sós vízben 6-8 percig főzzük. A búzadarát egy edényben szárazon megpirítjuk, és folyamatosan keverjük, nehogy megégjen. Felöntjük kevés vízzel, hogy kissé megszív...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgyenletes tésztává összedolgozom a lisztet, tojássárgáját, tejet és vaníliás cukrot (ebbe a részbe adagolható 1-3 evőkanál rum is). A tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot ve...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA füstölt szalonnát v bacont kockára vágjuk és megpirítjuk zsiradékon . A zsiradékkal nem kell spórolni,mert a megpirított szalonnával együtt a tésztához forgatjuk . A tésztát meg...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: Könnyű