menu

Családireceptkönyv.hu

Lekváros bukta


Írta:

Elk. idő: 20+60+30
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt
15 dkg tetszés szerinti sütőlekvár
10 dkg vaj
5 evőkanál cukor
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál méz
1 tojás
csipetnyi só



Elkészítés:


A tejet langyosítsd fel, keverj hozzá csipetnyi cukrot, és morzsold bele az élesztőt. A liszthez add hozzá a többi cukrot, a csipetnyi sót, a mézet, a megolvasztott vajat és a tojást. Végül öntsd hozzá a felfuttatott élesztőt, és gyúrd össze a tésztát. Amikor összeállt, takard le, és meleg helyen, nagyjából egy óra alatt keleszd duplájára.
Amikor megkelt, lisztezett deszkán gyúrd picit át, és nyújtsd ujjnyi vastagságúra. Késsel vágj ki belőle egyforma kockákat, majd kanalazz lekvárt a közepükre. Ezután tekerd fel a tésztadarabokat, a végeket pedig alaposan nyomkodd össze, nehogy a lekvár kifolyjon.
Told be őket a hideg sütőbe, hogy addig is, míg az bemelegszik, keljenek még egy keveset. 180 fokon süsd a buktát nagyjából 30 percig. Akkor jó, ha már aranybarnák.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: suhajpeter
Zsemle
Zsemle

Tetejét egy egész kissé felvert tojással megkenni.A tésztát simára gyúrjuk,egy órát kelesztjük,zsemléket formálunk és fél órát kelesztjük,majd megkenjük vízzel kevert tojással és k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zabpelyhes zsemle
Zabpelyhes zsemle

A hozzávalókat összegyúrjuk, zsemléket formázunk a tésztából (aminek kissé lágynak kell lennie, nem olyan sűrű mint egy kelt tészta), majd légkeveréses sütőben 180 fokon 20 perc al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenyér
Kenyér

A liszteket kimérem, hozzáadom a sót,a burgonyapelyhet,összekeverem,majd a közepébe mélyedést készítek. Az élesztőt a cukros,lisztes langyos vízben felfuttatom,majd a liszt közepéb...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Pagett
Pagett

Az egészet összegyúrom, ha igényli a tészta teszek még hozzá vizet, zsírt. Ujjnyi hosszú rudakat formázok belőle és szép barnásra sütöm. Légkeverésesen 160-180 körül Én:cukkini...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk