egy közepes fej karfiol( kb 1 kg )
1 pohár 12%-os tejföl
1 tojás
15 dkg reszelt mozzarella
1 evőkanál reszelt parmezánsajt
só
1 teáskanál vaj a tepsi kikenéséhez
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük.
Egy kerámia tepsit kivajazunk és beletesszük a megfőzött karfiolt
Közben elkészítjük az öntetet, a tojást feltörjük, elkeverjük a tejföllel, beletesszük a a parmezánt és a mozzarellát, egy evőkanálnyit félre teszünk, sózzuk . Ezzel az öntettel nyakon öntjük a karfiolt.
180 fokos sütőben légkeveréses fokozaton sütjük, ameddig a teteje megbarnul kb. 20 perc. A végén rászórjuk a maradék mozzarellát és visszatoljuk a sütőbe 1-2 percre.
Die Champignons putzen und in Scheiben schneiden. Die Tomate würfeln und vom Basilikum die Blätter abzupfen. Das Hackfleisch in einer Pfanne im heißen Öl anbraten. Die Gnocchi u...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt ée a tojást villával összetör hozzá a liszt, normálisra besűrít forró levesbe szaggat
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból a kenyértésztánál kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk, majd duplájára kelesztjük. Ezalatt a hagymát a szalámival késes aprítóban összevágjuk, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaz élesztőt felfuttatjuk, egy kis edényben langyosra melegítjük a tejet, egy csipet cukrot teszünk bele és belemorzsoljuk az élesztőt, így fog szépen magától feljönni az élesztő cs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű