menu

Családireceptkönyv.hu

Svéd gombasaláta


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 személyre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 tojás
só, bors
400 g friss vagy 1 kis doboz felaprózott paradicsom
400 g sampinyon gomba
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 ek. (classico) olívaolaj
80 g paradicsompüré
1/2 biocitrom
1 babérlevél
1-2 csipet porcukor
néhány bazsalikombóbita

Elkészítés:


1. A tojásokat erősen sós vízben keményre főzzük (10 perc), azonnal
hideg vízbe merítjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
2. A paradicsomokat megmossuk, 2 percre forró, majd hideg vízbe
dobjuk, meghámozzuk, szárcsonkjukat, magjaikat eltávolítjuk, húsukat
felaprózzuk. A gombát, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a
gombát felszeleteljük, a hagymát finomra vágjuk.
3. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és az áttört
fokhagymát, rádobjuk a gombát, néhány percig élénk tűzön pirítjuk.
4. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paradicsompürét, citrom reszelt héját
és átszűrt levét, a babérlevelet, egy kevés sót, frissen őrölt borsot,
végül ízlés édesítjük, és lassú tűzön, fedő nélkül puhára-sűrűre
főzzük, hagyjuk kihűlni.
5. A tojásokat meghámozzuk, gerezdekre/karikákra szeljük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tojással és bazsalikommal/petrezselyemmel díszítjük.

Friss, sokmagos-rozsos kenyérrel, illetve pirítóssal előételként, mártogatóként, hidegbüfé részeként kínálhatjuk.

Melegen, tésztaételek „feltéteként” is pompás (ez esetben reszelt parmezán/érlelt juhsajtot kínálunk hozzá)

Svéd gombasaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézes szőlö saláta
Mézes szőlö saláta

Előmelegített serpenyőben a szőlőt a mézzel alaposan átforrósítjuk. Habverővel összekeverjük a citrom levét, a tökmagolajat, az olívaolajat és a fehérbort, majd megsózzuk, megbors...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
FRANCIASALÁTA ŐZGERINCBEN
FRANCIASALÁTA ŐZGERINCBEN

A mexikói zöldségkeveréket 1 dkg vajon kevés víz, só hozzáadásával puhára pároljuk. (Víz ne maradjon alatta.) Közben a majonézből, a mustárból, a tejfölből stb. elkészítjük a márt...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Majonézes tojássaláta
Majonézes tojássaláta

. A kétféle hagymát megtisztítjuk, megmossuk. Az újhagymát kevés zöldjével együtt felkarikázzuk; a lilahagymát vékony gerezdekre-karikákra szeljük, néhányat félreteszünk belőlük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Könnyű, laktató saláta csirkemellel
Könnyű, laktató saláta csirkemellel

1. Az apróra vágott csirkemellet fűszerezzük sóval, borssal, majd utána süssük pirosra egy kevés olíva olajon. 2. Hagyjuk kihűlni. 3. Közben főzzük meg a tojást keményre, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk