Hozzávalók:
20 dkg Nutri Free mix per Pane + kevés a formázáshoz
5 dkg tápiókakeményítő
1 teáskanál útifűmaghéj-őrlemény
1 dl víz
175 gr langyos kefir
1 evőkanál burgonyapehely
1 evőkanál olaj
1 csipet cukor
1 kávéskanál só
1 dkg friss élesztő
a tetejére:
szezám-, fenyő-, napraforgómag, mák
olaj
Az útifűmaghéj-őrleményt a vízben elkeverjük, félretesszük, amíg zselés állagúvá nem válik. A többi hozzávalót tálba mérjük, összekeverjük, majd az útifűmaghéjat is hozzáadva jól kidagasztjuk. A tésztát 6 részre osztjuk. Egyesével kb. 35 cm hosszú rudakat sodrunk belőle, középen megcsomózzuk a tésztát és a végeket alulról, illetve felülről áthajtjuk rajta. A császárzsemle formázását a Kifőztük oldalán láttam.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Meleg helyen fél órát kelesztjük. Tetejét olaj spray-vel megspricceljük. Magokkal megszórjuk. 200 fokra előmelegített gőzös sütőben 20 perc alatt megsütjük
Mint minden kelt tészta, ez is a kenyérsütő tartályában kezdte nálam pályafutását. Kényelmesen belemértem a hozzávalókat, aztán bekapcsoltam a dagasztás programot. amikor a gép már...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkétszer 40 percig kelesztem, a második végénél begyújtottam a sütőt.. 250 fokra tettem..megformázom a veknit…én úgy szoktam, hogy kilapogatom..jobbról behajtom a közrpéig majd balr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot elkeverjük a sörben, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Jól összekeverjük, és félretesszük pihenni, 15-20 percre. A felhabzott élesztőhöz keverjük a liszteket, és a sót. El...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtej, víz, élesztő, cukor fut liszt, só, olaj, dagaszt 1 óra pihi átgyúr, 6 fele oszt, 15 perc pihi, sütő kapcsol,200 fok leken tojás-tej, ujjal mintát nyomni 200 fok 20-25 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz