Hozzávalók: 3 főre
- 7 db fél szelet kenyér
- kb. 2 dl tejföl
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 4 tojás
- só, őrölt bors ízlés szerint
- 10-15 dkg reszelt trappista sajt
1. Egy tepsit (vagy egy hőálló kerámia tálat) kikenek vajjal (vagy valamilyen zsiradékkal), és belehelyezem a kenyérszeleteket egymás mellé.
2. A tojásokat felverem, hozzákeverem a tejfölt, majd belenyomom a fokhagymát, ízesítem sóval, borssal. Ezt a masszát ráöntöm a kenyérre (nem baj, ha lefolyik), majd bőven megszórom reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben szép aranysárgára/barnára sütöm. (nálam a sütési idő 15-20 perc)
Megjegyzés: Lehet még frissen vágott zöld fűszerekkel (petrezselyem, újhagyma stb.) is gazdagítani a tojásos-tejfölös masszát (sajnos a kisfiam nem szereti, ha zöld "dolgokat" lát az ételekben, így ez most nálunk kimaradt).
A sonkát vékony csíkokra vágjuk, a sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Egy magasabb falú serpenyőben a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk, (b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A füstölt húst megmossuk (ha kemény, előző este beáztatjuk hideg vízbe), méretének megfelelő edénybe tesszük, és annyi hideg vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, majd fedő alatt...
Elkészítési idő: 2 ó 30 p Nehézség: Közepes1. A vöröshagymát finomra vágjuk és két evőkanál olajon párolni kezdjük. Két szál angolzellert apró kockára vágunk és ezt is beküldjük a hagyma után a lábosba. A megtisztított sárg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először készítsd elő a hozzávalókat. Tisztítsd meg és vágd ízlés szerinti méretű kockákra a húst, a sertéspörköltbe általában 1,5-2 cm-es húskockákat teszünk. Vágd apróra a hagy...
Elkészítési idő: 125 per Nehézség: Közepes