300 g zöldborsó
250 g rizs
500 g darált hús
egy kis pohár tejföl
1 nagy fej vöröshagyma
olaj
só
bors
pirospaprika
víz
1. Tegyük fel főni a zöldborsót 2-3 csipet sóval és annyi vízzel, amennyi ellepi.
2. Kevés olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, majd tegyük rá a darált húst és forgassuk át, míg kifehéredik. Vigyázzunk, nehogy odakapjon! Kb. 2 dl vízzel öntsük fel és szórjunk rá 2-3 teáskanál pirospaprikát. Sózzuk, borsozzuk.
3. Főzzük meg a rizst, majd forgassuk össze az elkészült húsos raguval.
4. A rizst halmozzuk bele egy közepes méretű tepsibe, a tetejére szúrjuk rá a megfőtt borsót, kenjük meg tejföllel és 180 fokon süssük addig, amíg a tejföl rápirul.
A zöldborsó helyettesíthető karfiollal, brokkolival, zöldbabbal majdnem bármilyen zöldséggel.
A krumplit megmossuk, meghámozzuk, és vékony, egyenlő vastagságú (vékonyságú) karikákra vágjuk. A bacont felcsíkozzuk, a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk. A bacont rop...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA paprikák magházát kivágjuk, a húsát kisebb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és hosszában vékony szeletekre vágjuk. Kevés olajat vagy zsírt forrósítunk egy lábosban, ráte...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz almát héjastól megreszeljük, levét kinyomjuk. Az almát a cukorral, liszttel, tojással, késhegynyi fahéjjal, csipetnyi sóval összedolgozzuk. Kisebb méretű gombócokat alakítunk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk egy tálban, bőven sózzuk és borsozzuk, illetve hozzáadjuk a még kívánt fűszereket. A masszából kis golyókat gyúrunk, és két órára hűtőb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű